Decizie CONTROVERSATĂ în Rusia. Adept al "Martorilor lui Iehova", CONDAMNAT la șase ani de închisoare pentru extremism
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Un adept al "Martorilor lui Iehova" a fost condamnat la șase ani de închisoare în Rusia pentru extremism.

Decizie controversată, luată de un tribunal din oraşul siberian Novosibirsk (Rusia). Judecătorii l-au condamnat pe un adept al organizaţiei religioase "Martorii lui Iehova" la şase ani de închisoare, după ce l-a găsit vinovat de activităţi extremiste, transmite Agerpres.

A-l condamna pe Iuri, un creştin paşnic în vârstă de 66 de ani, la şase ani de închisoare este evident absurd., a afirmat Jarrod Lopes, un purtător de cuvânt din SUA al grupării religioase.

ONU, apel către Rusia



De asemenea, condamnarea sfidează normele internaţionale privind drepturile omului şi acesta este motivul pentru care Uniunea Europeană, Marea Britanie, SUA şi ONU i-au cerut în mod repetat Rusiei să pună capăt persecuţiei sistematice a 'Martorilor lui Iehova' , a adăugat Lopes.

Iuri Saveliev a fost condamnat de o instanţă din Novosibirsk, iar avocatul său a anunţat că va contesta decizia. Procurorii ceruseră o pedeapsă de opt ani de închisoare contra lui Iuri Saveliev. În 2017, Curtea Supremă a Rusiei a hotărât că gruparea 'Martorii lui Iehova' este organizaţie teroristă şi a ordonat desfiinţarea sa, o decizie care a fost urmată de o represiune în care au fost întemniţaţi zeci de simpatizanţi ai grupării şi au fost puşi sub acuzare alte câteva sute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel