Decizie CCR pe Completurile de 3 de la ÎCCJ. Piperea, test grilă: A se lămuri!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
av Gheorghe Piperea
av Gheorghe Piperea
După ce Curtea Constituțională a admis sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate de trei judecători în cazurile de corupţie, constatând, astfel, existența conflictului juridic, avocatul Gheorghe Piperea a lansat câteva întrebări esențiale cu privire la această decizie.

Test grilă: 

Stiind ca legea acorda un spor de specializare pe dosarele de coruptie de 30% din salariul de baza si ca CCR a decis ca sectia penala a ICCJ a functionat timp de 16 ani cu completuri ilegal constituite pe motiv de nespecializare pe dosarele de coruptie, a se lamuri : 
(i) ce institutie/organ tre’ sa se sesizeze din oficiu in chestiune; 
(ii) ce sanctiuni ar trebui aplicate si cine ar fi responsabil(a); 
(iii) ce firma internationala de audit tre’ sa fie numita, pentru onorarii de cateva zeci de milioane de euri, pentru a ne oferi o pictura realista a (in)eficientei cu care s-au cheltuit sutele de milioane de euro anual cu “lupta” anti-coruptie caracterizata de prostiile sinistre de genul celei sanctionate ieri de CCR.

Se acorda 0,03 pct din oficiu celor care citesc grila si declara da, yes, ja, oui, igen, am citit grila, am primit informatia si ma declar informat. a scris avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

Amintim faptul că CCR a admis, miercuri, să declare ilegale completurile de trei de la Înalta Curte, iar acest lucru ar putea duce la redeschiderea dosarelor unor importanţi politicieni, printre care şi Liviu Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel