Decizie CCR în cazul Avocatului Poporului. Kelemen Hunor are o poziție diferită față de Iohannis și USR-PLUS
Vicepremierul Kelemen Hunor are o poziție diferită față de liderii PNL și USR - PLUS.
Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a vorbit despre decizia CCR de neconsntituționalitate a demiterii Avocatului Poporului:
„Cu această revocare nu ai cum să mergi înainte. Eu i-am cerut lui Ludovic Orban să amânăm votul pentru funcția de Avocat al Poporului, să așteptăm decizia CCR, fiindcă așa e normal, respect față de instituția Avocatul Poporului, respect față de Curtea Constituțională și, bineînțeles, față de persoanele implicate. Asta a fost solicitarea mea.
Respect decizia Curții Constituționale, nu pot să spun că îmi place, dar asta este viața, suntem democrați și respectăm deciziile CCR. Renate Weber se întoarce la Avocatul Poporului. Deci, nu e nicio supărare, nu e nicio nervozitate. Noi am avut deja semnale, în coaliție, și trebuie să înțelegem unde s-a greșit“, a precizat Kelemen Hunor.
CCR revocare Weber. Iohannis, prima reacție
Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de presă după decizia CCR prin care s-a precizat faptul că demiterea Avocatului Poporului e neconstituțională:
„Fiind foarte proaspătă decizia Curții Constituționale, n-aș putea să vă spun care e suportul. Trebuie să vedem motivarea, dar, oricum, nu am obiceiul să comentez deciziile CCR. Probabil, procedura va trebui rafinată“, a precizat președintele Klaus Iohannis.
Barna, după decizia CCR: Așteptăm motivarea. E un punct de vedere diferit față de acum câțiva ani
Vicepremierul Dan Barna a oferit un interviu, la Antena 3, în care a vorbit despre decizia Curții Constituționale a României:
„Am văzut decizia CCR, așteptăm motivarea pentru a vedea dacă vorbim de motive legate de elemente de procedură sau elemente de fond ori de reglementare legislativă și în funcție de asta vom lua deciziile strategice pentru pașii următori.
Am discutat și în coaliție și am spus că e necesar să așteptăm decizia CCR și avem și această corespondență cu Comisia de la Veneția unde, evident, președinții celor două Camere vor trimite un răspuns la acea scrisoare. În funcție de aceste răspunsuri și de motivarea Curții vom decide pașii necesari și legali pe care să-i facem. Spun asta în context de neconsecvență. Acum câțiva ani, în cazul fostului Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, Curtea Constituțională spusese că e posibilă revocarea. Acum, înțeleg că e un punct de vedere diferit“, a precizat vicepremierul Dan Barna.
Comisia de la Veneția critică revocarea lui Weber. SRS: Bag mâna în foc că preşedintele a fost informat, încă din primul moment!
Comisia de la Veneția critică revocarea Avocatului Poporului din funcție și cere explicații. Abia acum s-a aflat de scrisoarea care a fost trimisă către Ludovic Orban și Anca Dragu. Ce spune jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.
"Este exclus ca preşedintele Klaus Iohannis să fie în necunoştinţă de cauză. Bag mâna în foc că preşedintele a fost informat, încă din primul moment, şi ceea ce mi se pare mai grav decât orice este că domnia sa nu a reacţionat în niciun fel deşi toată ziua ne vorbeşte de statul de drept, despre libertate şi democraţie", a spus jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, la Antena 3.
"Acest document cred că va avea efect. Cred că se vor apuca toţi, după modelul după care au înjurat CCR şi au cerut şi desfiinţarea CCR, să înjure Comisia de la Veneţia, să ceară desființarea acesteia. Cert este că, dacă lucrurile au mers pe şest, pe repede înainte, ei chiar vor să creeze o situaţie imposibilă în care să ne trezim cu doi Avocaţi ai Poporului şi să nu mai ştie stânga ce face dreapta. Este o nebunie întreagă", a mai spus Sorin Roșca Stănescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News