Data actualizării:
Data publicării:

Decizie CCR, sesizare numire director TVR

Autor: Mircea F. Cristian | Categorie: Stiri
WhatsApp
CCR: Sesizarea privind Legea 304/2004, respinsă
CCR: Sesizarea privind Legea 304/2004, respinsă

CCR a respins cu majoritate de voturi, ca neîntemeiate, două sesizări formulate de grupul parlamentar USR. 

CCR a respins cu majoritate de voturi, ca neîntemeiate, două sesizări formulate de grupul parlamentar USR. Una se referea la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societăţii Române de Televiziune.

"Sesizarea cu privire la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului României nr.73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune, sesizare formulată Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvați România - Camera Deputaților.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, sesizarea de neconstituționalitate şi a constatat că Hotărârea Parlamentului României nr.73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune, este constituțională, în raport cu criticile formulate", arată CCR.

Pe 27 septembrie, Parlamentul a numit-o director general interimar al TVR pe Doina Gradea.

Cealaltă se referea la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 71/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 30/2017 privind constituirea grupurilor parlamentare de prietenie.

Două sesizări admise

Potrivit unui comunicat al CCR transmis Agerpes, o primă sesizare, formulată de grupul parlamentar al USR din Camera Deputaţilor, a vizat o hotărâre privind aprobarea componenţei nominale şi a conducerii Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea de neconstituţionalitate şi a constatat că Hotărârea Parlamentului României nr. 72/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 15/2017 privind aprobarea componenţei nominale şi a conducerii Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare este neconstituţională", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, CCR a admis şi o a doua sesizare formulată de grupul parlamentar al USR din Camera Deputaţilor, referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 70/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 10/2017 privind aprobarea componenţei nominale şi a conducerii Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre.

Deciziile sunt definitive şi general obligatorii şi se vor comunica preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel