Decizia privind certificatul digital COVID, la nivelul coaliţiei
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a anunțat că, în cadrul şedinţei de Guvern, au fost prezentate elemente referitoare la certificatul digital COVID, dar decizia va fi luată la nivelul coaliţiei. 

„A fost o discuţie în acest sens, în cadrul Guvernului. Decizia privind forma acestui proiect va fi discutată, din câte am înţeles, la nivelul coaliţiei, urmând apoi ca elementele confirmate şi concretizate să fie comunicate”, a spus Dan Cărbunaru.

„Este o decizie care urmează să fie discutată şi în coaliţie, după care vom avea mai multe detalii”, a mai spus Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria. 

De asemenea, a menţionat că discuţiile pe această temă urmează să fie purtate în „termen scurt”.

„Timpul rămas, într-adevăr, este scurt, dar înţeleg că şi discuţiile care se poartă pe această temă se vor purta într-un termen scurt, astfel încât măsurile să poată fi introduse într-un timp util”, a mai zis acesta.

829 de noi cazuri de Covid și 88 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Potrivit GCS, până miercuri, în România au fost înregistrate 1.795.418 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 10.674 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.720.505 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 829 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 19 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 182 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până miercui, 57.935 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 88 de decese, dintre care 17 anterioare intervalului de referință, (43 bărbați și 45 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 88 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, două la categoria de vârstă 30-39 ani, două la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 la categoria de vârstă 50-59 ani, 21 la categoria de vârstă 60-69 ani, 27 la categoria de vârstă 70-79 ani și 29 la categoria de vârstă peste 80 ani.

85 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități.

Au fost raportate 17 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Brașov, Galați, Giurgiu, Mureș, Neamț, Vaslui, înregistrate 5 în luna octombrie, 10 în noiembrie și 2 în decembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 71 de decese.

Din totalul de 88 de pacienți decedați, 75 erau nevaccinați și 13 vaccinați. Cei 13 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 ani și peste 80 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.659. Dintre acestea, 639 sunt internate la ATI. Dintre cei 639 de pacienți internați la ATI, 59 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 73 sunt minori, 69 fiind internați în secții și 4 la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel