Decizia lui Meghan și Harry, CONSECINȚE serioase. Nu se așteptau la asta. RENUNȚĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Decizia lui Meghan Markle și a Prințului Harry începe să aibă consecințe serioase, iar statul canadian renunță să le ofere protecție. Iată motivul impresionant la care probabil nu se așteptau. 

Ducele și Ducesa de Sussex petrec ultimele zile ca membri seniori ai Casei Regale britanice, iar problemele au început deja să apară, ba chiar decizia lor de a renunța la statutul regal începe să aibă consecințe serioase. 

De ce nu mai primesc protecție

„Decizia Ducelui și Ducesei de Sussex de a se muta în Canada pentru o anumită perioadă de timp a venit pentru guvernul nostru cu un set de circumstanțe unice, fără precedent. Royal Canadian Mounted Police a ținut legătură cu oficialii din Regatul Unit încă de la început în ceea ce privește securitatea. Având în vedere că Ducele și Ducesa sunt recunoscuți momenten drept Persoane Protejate Internațional, Canada este obligată să le ofere securitate", anunță Ministerul Securității Publice din Canada.

"Măsurile de securitate oferite Prințului Harry și familiei sale vor înceta în următoarele săptămâni din cauza schimbării statutului lor", a adăugat sursa citată.

Meghan, Harry și Archie nu vor mai fi considerați Persoane Protejate Internațional

Având în vedere că statul canadian nu va mai plăti pentru măsurile de siguranță necesare cuplului, responsabilitatea va reveni fie lui Meghan & Harry, fie familiei regale, iar pe site-ul oficial al Ducilor de Sussex aceștia precizează că vor avea nevoie în continuare de protecție. 

„S-a stabilit că Ducele și Ducesa de Sussex vor avea nevoie în continuare de protecție pentru ei și pentru fiul lor. Acest lucru se datorează profilului public al Ducelui, având în vedere că a fost născut în familia regală și este fost militar, profilului independent al Ducesei, precum și amenințărilor și a riscului ridicat care a fost demonstrat în ultimii ani", potrivit United Nations.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel