Decizia Judecătoriei Târgoviște în cazul jurnalistului Marius Buga, acuzat de agresiunea a doi minori instituţionalizaţi
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, potrivit deciziei Judecătoriei Târgovişte.

Decizia nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile. Instanţa l-a condamnat la doi ani de închisoare pentru fiecare dintre cei doi minori şi a contopit pedeapsa la 2 ani şi 8 luni.

'Condamnă pe inculpatul Buga Marius-Ionuţ, (...) ocupaţie - reporter, fără antecedente penale, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor (...) Condamnă pe inculpatul Buga Marius-Ionuţ, (...) ocupaţie - reporter, fără antecedente penale, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor (...) Constată că faptele deduse judecăţii sunt concurente. (...) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani închisoare la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită (24 luni /3 = 8 luni) urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare, ce se va executa în regim de detenţie', se arată în hotărârea instanţei.

Totodată, instanţa a decis şi pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de doi ani a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Buga este obligat de justiție să plătească celor doi minori daune morale de câte 10.000 de lei. Instanţa a mai hotărât înscrierea inculpatului Buga Marius Ionuţ în Registrul naţional automatizat privind persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

La data când au fost comise faptele, Buga era corespondent ProTV. Reprezentanţii televiziunii au transmis imediat după ce jurnalistul a fost reţinut că au aflat cu surprindere despre investigaţie. 'Condamnăm cu tărie orice acţiune imorală (...). Protecţia minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!', conform unui comunicat transmis de postul tv la acel moment. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel