Decizia ÎCCJ în "Referendumul". Liviu Dragnea, despre răspunsul judecătorilor
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Liviu Dragnea a vorbit, marți, despre decizia ÎCCJ în dosarul "Referendumul", amânată de pe o lună pe alta.

În 29 februarie, decizia ÎCCJ în dosarul "Referendumul" a fost amânată pentru 29 martie. Astăzi, Liviu Dragnea a declarat, întrebat despre decizia judecătorilor la Antena 3 că "Nu știe nimeni când vine răspunsul, procesul este în derulare, o să mai vedem cât mai durează. Nu mi-e frică, mi-e frică doar de Dumnezeu". 

Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA că la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, atunci președinte, din 29 iulie 2012, ar fi uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale. În 7 octombrie 2013 procurorii l-au trimis în judecată pentru folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În 15 mai, decizia ÎCCJ, dată de completul de trei, a fost de un an de închisoare cu suspendare, cu trei ani de încercare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel