Decizia CCR, subiectul momentului. Iohannis: Să fim serioși!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
CCR
CCR
Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, ce părere are despre decizia CCR privind izolarea și carantina.  

Întrebat despre acuzațiile pe care și le aduc Puterea și Opoziția pe legislația pentru carantină și izolare, după decizia Curții Constituționale a României, președintele Klaus Iohannis a spus că se impune accelerarea procedurilor pentru a avea legislație în această situație.

„Aruncarea vinei dintr-o curte în alta nu ajută pe nimeni, să fim serioși! Ceea ce se impune acum este accelerarea procedurilor parlamentare ca să avem o lege în vigoare. Nu și-au imaginat, probabil, parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem într-o situație atât de gravă. Legislația în vigoare, pe care am găsit-o, este slabă. Așa a fost ea gândită. Nu are rost să încercăm să o căutăm cine a făcut-o slabă”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a menționat că rolul său, al Guvernului și al parlamentarilor este de a găsi soluții pentru a face o legislație modernă, eficientă, aplicabilă și constituțională.

Întrebat, în continuare, ce părere are despre decizia CCR, Klaus Iohannis a spus: „Deciziile CCR sunt obligatorii, precum respectarea Constituției și a legii. Mai mult nu am ce comenta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel