Decizia CCR, favorabilă lui Dan Voiculescu
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Decizia CCR din 15 ianuarie îi este prielnică lui Dan Voiculescu. Confiscarea sediilor  Intact Media Group, Antena 1 si Antena 3 devine neconstituțională. Sediile existau cu mult timp înainte de 2012 și nu au legătură cu acuzațiile din dosarul ICA. 

Judecătorii Curții Constituționale a României au declarat neconstituțională măsura confiscării extinse pentru bunurile dodândite înainte de 2012, când legea a intrat în vigoare.  Decizia CCR va fi valabilă după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. 

Hotărârea îi este favorabilă lui Dan Voiculescu. După ce a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare, judecătorii au decis să îi confişte mare parte din averea sa şi a familiei. Sediile Intact şi ale televiziunilor fondate de fostul senator au trecut în proprietatea statului, după soluţia definitivă a Curţii de Apel. Hotărârea judecătorilor Curţii Constituţionale poate schimba situaţia.

"Cu majoritate de voturi, CCR a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.112 indice 1, alin.(2,) lit.(a) din Codul Penal sunt constituţionale în măsura în care confiscarea extinsă nu se aplică asupra bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 63/2012 pentru modificarea şi completarea Codului penal al României şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal", arată un comunicat al CCR.

Instanţa poate decide să confişte doar bunurile dobândite după 2012. Asta înseamnă că familia Voiculescu ar putea să-şi recupereze o parte din bunurile luare de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel