Transportul de persoane, nouă reglementare. Lucian Şova: Problema persista de 15 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
autogara-autocar-dcnews
autogara-autocar-dcnews
Lucian Şova, ministrul Transporturilor, face lumină, printr-o decizie luată recent, în ceea ce înseamnă transportul de persoane prin curse interjudeţene.

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a explicat, în cadrul unui interviu acordat DC News, măsura pe care a luat-o pentru a rezolva o problemă care persistă în domeniul transportului de persoane prin curse interjudeţene de mai bine de 15 ani. O decizie luată spre binele călătorilor şi astfel încât legile concurenţei să fie respectate, dar care i-a supărat pe transportatori.

"Recent am promovat un proiect de ordin al ministrului care reglementează modul în care transportul rutier de pasageri, curse regulate interjudeţene se va petrece peste aproape un an, începând de la 1 iulie 2019. Trebuie să menţionez faptul că proiectul pe care l-am promovat şi care, din perspectivă atât legală cât şi a oportunităţii, întruneşte toate condiţiile pentru a fi promovat în această formă produce foarte mult deranj în rândul transportatorilor care astăzi fac aceste activităţi. Spun acest lucru deoarece, în România, de mai mult de 15 ani, reglementările naţionale au prevăzut mecanisme de acces la piaţa acestor transporturi care, fundamental, aveau criteriu de selecţie vechimea pe traseu.

De 15 ani, în România, aceiaşi transportatori, într-o proporţie de peste 90%, apreciez eu, fac aceste transporturi. […] Este o problemă de piaţă semnalată de multe ori de către Consiliul Concurenţei că nu sunt respectate criteriile liberului acces la piaţă", a declarat Lucian Şova.

Urmăreşte, aici, declaraţiile ministrului Lucian Şova:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel