Decesele rezultate în urma consumului de droguri se înmulțesc. Consilier britanic: Nu le pasă!
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursa foto: Pexels (MART PRODUCTION)
Sursa foto: Pexels (MART PRODUCTION)
Guvernul britanic a fost acuzat de unul dintre propriii consilieri în materie de droguri că nu ia inițiativă față de numărul tot mai mare de dependenți de heroină care mor din cauza unei supradoze.  

Întrebată dacă cuiva îi pasă de numărul tot mai mare de decese legate de heroină, dr. Emily Finch, un membru senior al Colegiului Regal al Psihiatrilor care face parte din Consiliul consultativ al guvernului pentru utilizarea abuzivă a drogurilor, a declarat pentru Sky News: ”Cred că acesta este una dintre probleme. Nu cred că, în general, populația generală o face.

”Cred că multor oameni, și poate că asta se reflectă în guvern, nu le pasă prea mult și de aceea au permis unui sistem de tratament să se atrofieze în mare măsură. Unor oameni le pasă, există motive întemeiate să le pese: consumatorii de heroină petrec mult timp în spital, ne costă o grămadă de bani, unii dintre ei comit infracțiuni. Toate acestea sunt motive întemeiate pentru care să-i sprijinim corespunzător, să-i ducem la mare. un tratament de calitate, probabil că până la urmă ar economisi bani societății”, a spus Finch, conform Sky News

Rata deceselor din cauza drogurilor crește

Declarația consilierului vine într-un momentul în care cele mai recente cifre OMS arată că 4.859 de decese legate de otrăvirea cu droguri au fost înregistrate în 2021 în Anglia și Țara Galilor, echivalent cu o rată de 84,4 decese la un milion de oameni; aceasta este cu 6,2% mai mare decât rata înregistrată în 2020.

Aproximativ jumătate din toate decesele cauzate de otrăvirea cu droguri înregistrate în 2021 au implicat un opiaceu, rata opiaceelor ​​probabil fiind afectată de pandemie, deoarece un număr mare de persoane au fost afectate. Întârzierea înregistrării certificatelor de deces înseamnă că aceste decese se vor întinde în perioada 2020-2021.

Drogurile amestecate ar fi cauza mai multor decese

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: ”Strategia noastră de referință pentru droguri va ajuta la reconstruirea serviciilor de tratament și recuperare pentru droguri pentru a sprijini mai bine oamenii prin recuperare, precum și la combaterea lanțurilor de aprovizionare criminale care alimentează piețele ilegale de droguri.

Cu toate acestea, organizațiile caritabile de sprijinire a conumatorilor de droguri avertizează consumatorii de heroină cu privire la riscul ridicat după o serie de decese raportate în toată țara, având la bază loturi de droguri de clasă A suspectate că au fost amestecate cu opioide sintetice precum fentanilul.

Dealerii de droguri au fost acuzați pentru că au crescut cantitatea de heroină vândută pentru a obține mai mult profit, în ciuda faptului că știau că compusul este potențial fatal.

Primul laborator de extragere a cocainei, descoperit în România, la Bihor

La începutul lunii iunie a acestui an a fost constituit un grup infracţional organizat, format din doi cetăţeni români şi un cetăţean israelian, la care ulterior au aderat doi cetăţeni columbieni, care au sprijinit activitatea grupului, în scopul importului de droguri de mare risc, realizarea operaţiunilor chimice de extracţie, purificare a drogurilor şi distribuirea/ traficarea ulterioară a acestora pe teritoriul României, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat transmis marţi. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel