S-a găsit vinovatul de la serverul CNAS - instalația de aer condiționat
Defecţiunea tehnică la placa de la serverul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) s-a produs după ce s-a stricat instalaţia de aer condiţionat, iar CNAS a hotărât, în aceste condiţii, prelungirea termenului pentru trimiterea raportărilor până în 24 august, au declarat oficialii instituţiei miercuri.
[caption id="attachment_217894" align="alignleft" width="276"] Foto: Mediafax[/caption]"În noaptea de marţi spre miercuri, s-a stricat aerul condiţionat şi, din acest motiv, placa serverului s-a ars. Este o lună foarte grea, în care se fac şi primele validări pentru plata reţetelor prescrise în sistem electronic", acesta este răspunsul pe care sursele menționate l-au adus pentru a motiva prelungirea perioadei de raportare cu două săptămâni, conform Mediafax.
Zeci de persoane au aşteptat miercuri, ore în şir, la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Bucureşti, eliberarea unor documente care să le ateste calitatea de asigurat. Acţiunea a fost însă îngreunată de unele probleme care au apărut luni în Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), după cum a declarat purtătorul de cuvânt al CAS Bucureşti, Cristina Călinoiu: "De luni, a apărut o problemă tehnică la placa serverului central, din acest motiv operaţiile ar fi fost dirijate pe alte două servere, viteza de operare fiind mai mică, după cum ne-au explicat informaticienii de la Casa de Asigurări de Sănătate".
Totodată, Cristina Călinoiu a precizat că oamenii au mai mult de așteptat pentru a primi documentele necesare, chiar daca numărul solicitanților nu este mare, pentru că sistemul funcţionează cu întreruperi, blocându-se de câteva ori pe zi. "Sistemul funcţionează cu întreruperi. În această perioadă se fac raportări de servicii medicale ale furnizorilor care se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, iar aceştia sunt cam 2.000. Adică raportările se fac în intervalul 1-25 august. Tot în această perioadă se fac raportări pe prescripţia electronică, până în jur de 18 august, şi în acelaşi timp se transferă baze de date către ANAF", a explicat Cristina Călinoiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News