De unde vine expresia "Cine nu are bătrâni să-i cumpere“. Bulai: Acum, nu mai e nevoie de ei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Sociologul Alfred Bulai a spus care este originea expresiei „Cine nu are bătrâni să-i cumpere“, în cadrul emisiunii Nod în Papură. 

"Noi încă avem proverbul „Cine nu are bătrâni să-i cumpere“, dar asta ține de o cultură pre-modernă, chiar foarte arhaică, în care nu există scrieri și evident că, în societățile foarte vechi, bătrânii tezaurizau cunoașterea și era firesc să fie cei mai prețuiți, că erau cei care știau cele mai multe lucruri.

Acum, dacă este cultură scrisă, nu mai e nevoie să fie bătrâni. Poate să acceseze și unul de 20 de ani informația care este scrisă“, a spus sociologul Alfred Bulai.

"Acum ai nevoie pentru că alții nu găsești, tinerii nu prea lucrează, nu prea vor ... .“, a replicat Val Vâlcu.

"Da, am găsit un tinerel la 65 de ani“, a adăugat, amuzat, Alfred Bulai.

"Erau niște analize care spuneau că ăștia tineri sunt mai rapizi, au o capacitate mai mare, dar vin obosiți că au fost la petrecere, sunt cu gândul în altă parte, schimbă locul de muncă mai des“, a mai spus Val Vâlcu la emisiunea „Nod în papură”, la DC News.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Internet cu porţia şi renunţarea la criptomonede, soluţii pentru reducerea consumului de energie. De ce olandezii se vor lupta să intre în spaţiul românesc

Tinerii adulți, mai obosiți decât cei mai în vârstă. Bulai, exemplu cu proprii studenți. Vâlcu: Nu are dreptate MAI-ul, să-l pensioneze la 45 de ani? El e obosit de la 25

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre oboseala cu care se luptă studenții săi tineri.

„Îți zic de la mine de la programele de master, e o chestie amuzantă. La mine sunt și tineri absolvenți de licență care au intrat la master, dar sunt și oameni care își redefinesc viața la 40-50 de ani. Ăștia mai în vârstă lucrează toți pentru că-și întrețin familiile. Dar sunt fresh, vin la mine și îi țin până la 20:30 – 21:00, sunt fresh. Mai stau la țigară unii dintre ei, la plecare.

Măi, ăștia tineri... S-a angajat câte unul și se plânge că nu poate, că e oboseala de pe lume. Pentru că e și vorba de cultura muncii, educația muncii. Noi nu-i pregătim în universitate pentru cultura muncii, fiindcă este lejeră facultatea, aproximativă...”, a povestit Alfred Bulai, la „Nod în papură” (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  România trebuie să închidă termocentralele, în timp ce Germania renunță la eoliene pentru cărbune. Vâlcu: Nu a observat asta presa internațională / Bulai: Sunt căței mari și căței mici

Cazinoul de la Constanța și greșeala majoră a statului. Vâlcu: Trebuia să dea monumentul unui privat să-l refacă. Ce vrei să faci acolo? Era cazinou

Val Vâlcu a explicat ce greșeală majoră a făcut statul român în cazul Cazinoului de la Constanța.

„Crimă îngrozitoare! Statul român, după ce s-a căznit, s-a scremut vreme de 20 de ani, a dat în sfârșit bani să repare Cazinoul de la Constanța. De ce spun că e o crimă îngrozitoare? Acolo trebuia să fie un cazinou, adică să dea monumentul unui privat care să-l refacă și să-l facă cazinou. Ce vrei să faci acolo? Era cazinou. Nu trebuie să vină guvernul, primăria din Constanța, UNESCO, fondurile europene ca să construiască un cazino”, a transmis Vâlcu, în emisiune.

„Mai ales că tu, când îl scoteai la vânzare sau doar îl dădeai pe o perioadă de timp, puteai pune foarte clar condițiile, cum trebuia să fie restaurat”, a completat Bulai (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel