Data publicării:

De teama înrolării, un ucrainean a trecut granița în România și a dormit 3 zile în munți. Intervine elicopterul SMURD 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Facebook @ SMURD Galati
FOTO: Facebook @ SMURD Galati
Un ucrainean care a trecut ilegal granița în România de teamă că ar putea fi trimis pe front a rămas blocat în Munții Maramureșului. 

Un cetățean ucrainean care a traversat granița în România prin Munții Maramureșului și a rămas blocat într-o zonă greu accesibilă pe pârâul Criva a fost localizat pe o stâncă, iar echipele de salvare urmează să-l evacueze cu ajutorul unui elicopter SMURD, a anunțat duminică Dan Benga, directorul Serviciului Public Județean Salvamont.

"Elicopterul va ajunge în această zonă a Munților Maramureșului pentru a extrage tânărul. El se află blocat pe o stâncă, puțin mai sus, dar salvatorii îl vor coborî până la locul de extracție", a explicat Dan Benga.

Starea fizică a tânărului este precară din cauza efortului intens depus.

Ucraineanul nu a sunat la 112 de teamă că ar putea fi trimis înapoi în Ucraina

"Ucraineanul, în vârstă de 25 de ani, a fost găsit într-o stare fizică precară, obosit. Conform declarațiilor sale, a dormit pe munte în România timp de trei zile, dar nu a apelat la 112 până astăzi (duminică - n.r.) de teama de a nu fi trimis înapoi în Ucraina. Este nemâncat, fără provizii și îngrijorat de situația mamei și fratelui său, care sunt bolnavi acasă", a detaliat Benga.

El a mai adăugat că tânărul va fi evacuat din munte cu ajutorul elicopterului SMURD, trimis de la baza Târgu Mureș.

"Va fi transportat cu targa până la pârâu, iar din cauza rănilor la membrele inferioare și a dificultății extracției din zona în care se află, care poate dura între 12 și 16 ore, a fost solicitat elicopterul cu troliu de la POA Târgu Mureș. Misiunea salvatorilor va continua până când tânărul va fi predat Unității Medicale", a concluzionat Benga.

Incursiunea armatei ucrainene în Rusia necesită tot mai mulți soldați

 

Recent, Ucraina a făcut o mișcare îndrăzneață și a trecut granița în Rusia, acolo unde a ocupat zone din teritoriul rusesc. Doar că mișcarea vine și cu pierderi importante de efective. În afară de zona Kursk, acolo unde s-a înaintat foarte mult, armata Ucrainei a înaintat și în zona Lugansk. 

Într-un contraatac neașteptat, Brigada 3 de asalt ucraineană a anunțat distrugerea a zeci de echipamente militare și neutralizarea a peste 300 de soldați ruși, fie uciși, fie răniți, în cadrul unui atac desfășurat în apropiere de Novovodiane, la granița dintre regiunile Harkov și Lugansk. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt militar, Olekandr Borodin, pentru postul public Suspline.

Brigada ucraineană a reușit să captureze mai multe poziții rusești și a avansat aproximativ doi kilometri pe teritoriul controlat de trupele ruse, conform unui anunț publicat pe Telegram, însoțit de un scurt videoclip.

Atacul a durat patru zile și s-a încheiat pe 15 august, detaliile fiind ținute secret până acum din motive de securitate.

„Obiectivul principal al operațiunii a fost de a slăbi potențialul ofensiv al armatei a 20-a a Federației Ruse. Acum, această misiune a fost îndeplinită”, a declarat colonelul Andri Bilețki, comandantul brigăzii.

Ofensiva ucraineană surpriză pe teritoriul rus survine după ce trupele Kievului au pierdut constant teren în ultimele luni pe frontul din estul Ucrainei, unde dacă va continua această dinamică armata rusă ar putea ocupa oraşe importante strategic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel