De pe cisternă... la penitenciar. ÎPS Teodosie, program special de Bobotează. Rugăciune şi pentru fraţii Tate: Mă rog pentru lumina tuturor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Arhiepiscopia Tomisului
Facebook Arhiepiscopia Tomisului
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, iese din nou în evidenţă de sărbătoarea Bobotezei. Dacă până acum era celebru pentru faptul că se urca pe cisternă pentru a sfinţi apele de Bobotează, în 2023 Înaltul Prelat va merge în... închisori.   

Întrebat de Victor Ciutacu la emisiunea Punctul Culminant de la România TV ce va mai face anul viitor, cu ce va mai surprinde, ÎPS Teodosie a spus că va face "ce e de făcut. Trebuie să fim lângă oamenii necăjiţi, să le aducem o rază de lumină". 

"Aveam tradiţia asta în fiecare an, am întrerupt-o în perioada restricţiilor. Dar întrucât acum încă suntem liberi, merg la cei din penitenciar", a mai precizat ÎPS Teodosie. 

"Şi care e scopul? Speraţi la îndreptarea păcătoşilor?", a întrebat Ciutacu. 

"Sigur că da! Să ştiţi că eu, când merg acolo, le vorbesc despre valoarea libertăţii. Le spun că nu sunt ei cei mai vinovaţi, dar au ajuns acolo ca să se căiască. Şi unii vin şi mă vizitează după ce se eliberează", a mai precizat arhiepiscopul. 

De ce a renunţat ÎPS Teodosie la sfinţirea cisternelor 

În ultimii ani, Înaltpreasfinţitul Teodosie a devenit celebru pentru modul în care alegea să sfinţească apele de Bobotează, urcat pe cisterne. Ba chiar, într-un an, acesta a fost aproape să cadă, după ce s-a împiedicat de haina preoţească. Acum, spune arhiepiscopul, a renunţat la acest obicei din cauza... părerii altora. Despre care spune, totuşi, că nu îl interesează!

"Eu am rămas la fel de iute, dar ca să nu mai dau sămânţă de vorbă nepotrivită, am făcut mai multe butoaie, pe care le umplem, şi ne ajung să umplem toate sticlele pregătite, 150.000 de sticle. Nu că mă interesează părerea altora, dar dacă unii au părut că se smintesc de exerciţiile mele fizice... Dacă am unde să aşez toţi litrii necesari de aghiazmă, fac ce se cuvine. Am pus pe două coloane butoaiele şi am de circulat până le sfinţesc de două ori. Pentru că Aghiazma Mare se sfinţeşte cu dublă invocare!", a precizat ÎPS Teodosie.

Ce spune despre arestarea fraţilor Tristan şi Andrew Tate 

"Când aduni, fără raţiune, mai mult decât îţi trebuie, este duhul rău. E o blasfemie, o batjocură, o dezumanizare ce au făcut, trebuie condamnat. Nu trebuie spus prea mult, pentru că se dau sugestii. Se presupune că sunt mai multe iţe amestecate acolo, dar sunt organele de ordine care trebuie să facă lumină. Eu mă rog pentru lumina tuturor. Toţi trebuie să se întoarcă la bine şi toţi au posibilitatea asta!", a mai arătat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel