Data publicării:

De noaptea minții! În era digitalizării, angajații din finanțele publice au descoperit, de ieri, că n-au pixuri și hârtie de printat

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Protestele spontane ale angajaților din finanțele publice au continuat și vineri în mai multe localități din țară, salariații împotrivindu-se măsurilor de reducere a cheltuielilor anunțate de guvern.

În plus, angajații din finanțele publice se plâng că au condiții grele de muncă. În era digitalizării, ei se plâng că... n-au pixuri și foi de hârtie. Cât privește alte condiții grele de muncă, în afară de lipsei pixurilor și colilor, nu putem veni cu exemple. În plus, mulți dintre angajații din finanțele publice au salarii mari.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a mers în vizită la instituția Trezoreriei vineri, 11 august. Angajații i-au arătat ministrului birourile vechi, scaunele aduse de acasă, imprimanta veche și i-au spus că nici hârtie pentru printare nu au. 

Elena Cristian, analist DC Business, a avut o reacție pe tema protestelor angajaților din finanțe.

„Nu prea înțeleg care sunt aceste condițiile grele de muncă. Avem gradul cel mai mic de colectare din Europa și suntem cu mult în spatele mediei europene. Noi avem aproximativ 27%, iar media europeană este aproximativ 42%. Nu îmi dau seama care sunt aceste condiții extrem de grele de lucru”, a zis Elena Cristian la România TV.

Poate că n-au pixuri. Acesta ar putea fi un factor din categoria „condiții grele de muncă”

„N-au pixuri și au mult de scris. În epoca digitalizării, se plâng că nu au pixuri și foi de hârtie. Lucrurile ar trebui să se întâmple la un singur click, iar noi vorbim că nu avem pixuri... Dar nu despre asta este vorba. Este vorba că aceste acte normative au apărut pe repede înainte, inclusiv cele care vizează mediul privat, fără studii de impact și fără analize, și doar așa... pe surse... Și nu știm care este structura aparatului bugetar, câți oameni muncesc efectiv, care sunt cei direct productivi și care sunt cei care iau o grămadă de sporuri pentru că stau pe scaune. Cred că, înainte de toate, trebuie făcută o analiză exactă e eficientizării muncii în sectorul bugetar”, a mai zis Elena Cristian.

VEZI ȘI: Boloș, în turneu la instituțiile statului. S-a închinat în timpul vizitei la Trezorerie: Doamne ferește! - https://www.dcnews.ro/bolos-in-turneu-la-institutiile-statului-s-a-inchinat-in-timpul-vizitei-la-trezorerie-doamne-fereste_925996.html

Liderii sindicatelor din Finanţe se vor întâlni vineri, la ora 13:00, cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pentru a discuta despre revendicările angajaţilor din sector, a declarat pentru Vasile Marica, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe.


Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, într-un comunicat, că angajaţii din Ministerul Finanţelor joacă un rol fundamental pentru dezvoltarea economică a ţării şi tocmai de aceea trebuie să fie răsplătiţi pe măsura importanţei activităţii lor.

Acesta a avut joi un dialog cu un grup de angajaţi din cadrul ministerului, ca urmare a protestului declanşat în cadrul instituţiei.

VEZI ȘI: Protestul spontan de la Ministerul Finanţelor, o înscenare? Mai mulţi angajaţi din Direcţia Juridică, supăraţi că nu li s-au aprobat cererile de transfer la MIPE - https://www.dcnews.ro/protestul-spontan-de-la-ministerul-finantelor-o-inscenare-mai-multi-angajati-din-directia-juridica-suparati-ca-nu-li-s-au-aprobat-cererile-de-transfer-la-mipe_925941.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel