De la dragoni la extratereștri. Creatorii Urzelii Tronurilor povestesc cum au ajuns să producă Problema Celor Trei Corpuri
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Netflix
Foto: Netflix
David Benioff și DB Weiss sunt plini de entuziasm în legătură cu noul lor serial, Problema Celor Trei Corpuri.

Game of Thrones s-a încheiat după 59 de premii Emmy și opt sezoane în 2019. Renunțând la o trilogie Star Wars în acel an, Benioff și Weiss au ales să adapteze un roman științifico-fantastic chinezesc de succes. Romanul lui Liu Cixin, Problema Celor Trei Corpuri, publicat în 2008, s-a vândut în până la nouă milioane de exemplare la nivel mondial și a câștigat un premiu Hugo.

Fără a dezvălui prea mult din intrigă, este vorba despre extratereștri avansați care invadează Pământul. Aceștia fug de un sistem solar instabil cu trei sori care se orbitează reciproc - de aici și numele, Problema Celor Trei Corpuri.

Cum au modificat povestea cărții

Cartea are două personaje principale care încearcă să-i depășească pe extratereștri, un om de știință și un detectiv, dar creatorii serialului TV au simțit că acest lucru nu era suficient. Astfel, cu binecuvântarea lui Liu, apar cinci tineri oameni de știință diversi de la Oxford care încearcă să învingă extratereștrii. Ei bine, tehnic patru, deoarece al cincilea, interpretat de John Bradley din Game of Thrones, este un milionar care și-a folosit cunoștințele științifice pentru a crea un imperiu de milioane de lire din snack-uri.

Aceștia încearcă disprerați să rezolve problemele într-un joc virtual de realitate mortală, care, coincidență, are trei sori, în timp ce încearcă să salveze Pământul de atacul extraterestru.

Și Barack Obama iubește povestea, dar a refuzat să apară scurt în serial

Sunt urmăriți de un detectiv Mancunian obosit de lume, interpretat de starul Dr Strange, Benedict Wong, și de un oficial superior, interpretat de Liam Cunningham din Game of Thrones.

Creatorul Thrones, Weiss, explică că au fost uimiți de complexitatea cărții, numind-o “diferită de orice am citit vreodată, cu siguranță diferită de orice am contemplat vreodată să aducem pe ecran”. Printre fani se numără și fostul președinte al SUA, Barack Obama, care l-a numit “extrem de imaginativ” - deși în cele din urmă a refuzat un rol mic în spectacol.

“A semnat o notă foarte amuzantă, când am încercat să-l obținem pentru un cameo,” a spus Benioff pentru USA Today.

“A fost ceva de genul, ‘În cazul în care va exista vreodată o invazie extraterestră reală, cred că ar trebui să mă păstrez pentru acea criză’.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel