De la anul, în Suceava se va intra pe sub „arcul de triunf”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
arc de triunf
arc de triunf

Intrările în municipiul Suceava vor fi semnalizate turiştilor, celor aflaţi în vizită, dar în primul rând sucevenilor, prin fastuoase porţi de intrare, care au fost gândite de arhitecţi pe modelul “Arcului de triumf” din Capitală, informează Monitorul de Suceava.

Autor: Adi Stroescu

arc de triunfŞeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a anunţat că cel puţin una din aceste porţi de intrare va fi amenajată anul viitor:

“Vrem să facem o poartă de intrare în municipiul Suceava, pe structură metalică, îmbrăcată în lemn, pentru a semnaliza intrarea în Bucovina – Ţara Fagilor. Aceasta va include şi o serie de lumini care o vor pune în valoare şi pe timp de noapte. Proiectul întocmit de specialişti este foarte reuşit şi urmăm astfel modelul altor localităţi europene, unde intrările sunt semnalizate prin astfel construcţii”.

Prima poartă de intrare în Suceava, pe modelul “Arcului de triumf”, va fi amenajată pe drumul european E85, la intrarea în oraş dinspre Fălticeni.

În cazul în care respectiva arteră de circulaţie va fi extinsă la patru benzi, aşa cum se intenţionează în viitor, poarta de intrare, care acum va fi construită pentru a acoperi doar două benzi, va fi de asemeni extinsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel