De la 1 iulie bucureștenii circulă cu metroul între 1 Mai și Parc Bazilescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Magistrala 4 de metrou, care face legătura între Gara de Nord şi Parc Bazilescu, va fi finalizată la 1 iulie, când călătorii vor putea circula şi în staţiile Pajura şi Bazilescu, a declarat vineri Gheorghe Udrişte, director general Metrorex.

"Probele vor începe pe 15 iunie, iar după 1 iulie se va putea circula cu călători în staţiile Pajura şi Parc Bazilescu", a spus directorul general al Metrorex. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, s-a declarat mulţumită de modul în care s-au derulat lucrările şi a lăudat constructorii, un consorţiu format din trei companii româneşti. "Îi felicit pe constructori, trei companii româneşti inclusiv consultantul pentru că au arătat că şi românii pot face lucrări de calitate. Ne vom vedea din nou pe 15 iunie aici pentru a vedea cum se derulează probele pentru darea în folosinţă a acestui tronson de metrou', a spus Boagiu.

Lucrările la ultimele două staţii de pe această magistrală au început în anii '85 - '86, fiind ulterior abandonate până în urmă cu doi ani când lucrările au fost reluate de un consorţiu românesc format din companiile Somet - TIAB şi Metroul SA. Directorul Metrorex a anunţat că lucrările au costat circa 40 milioane euro, finanţarea fiind asigurată din bugetul Ministerului Transporturilor.

Tot vineri, Metrorex a semnat Contractul de execuţie a lucrărilor la staţia şi depoul Valea Ialomiţei, care fac parte din Magistrala 5 de metrou între Pantelimon - Universitate - Drumul Taberei fiind selectat constructorul şi pentru Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat că Banca Europeană pentru Investiţii care finanţează cele două tronsoane urmează să finanţeze şi tronsonul rămas de la Eroilor în Cartierul Pantelimon. Totodată, având în vederea extinderea reţelei de metrou, Metrorex a anunţat că va achiziţiona 16 trenuri de metrou noi cu o valoare de 106 milioane euro, urmând ca câştigătorul acestei licitaţii să fie selectat în circa un an jumătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel