"De Crăciun, fii mai bun!" Nicolae Ciucă nu crede că scandalul din Parlament reprezintă poporul român. Chirieac: Văd un pol suveranist în creștere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a explicat în cadrul Interviurilor DC News cum a văzut ședința-spectacol din Parlament, dar și de ce liberalii nu au luat parte la acel scandal, nedemn pentru o țară europeană.

”Ieri, în Parlament, uneori a fost un spectacol jalnic, îl știm cu toți. PNL a fost extrem de calm și european. Ați dat milităria jos din pod la Partidul Național Liberal, ieri, în Parlament sau în general? Cum ați reușit lucrul acesta?”, l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, în cadrul Interviurilor DC News.

”Sunteți un om cu foarte mare experiență profesionistă în ceea ce înseamnă domeniul dvs, dar sunteți și un foarte bun analist politic și urmăriți scena politică din România de foarte mulți ani. Îmi cer scuze că vă răspund cu o întrebare. Dvs. cum vedeți ceea ce s-a întâmplat?”, a replicat Nicolae Ciucă.

”Văd un pol, ca să ne exprimăm politically correct, suveranist - multă lumea i-ar spune extremist - în creștere foarte mare în România de astăzi, dintr-o mulțime de motive. (...) Și lucrul acesta a atins și Parlamentul României, de o manieră cum nu s-a mai văzut până acum”, a explicat Bogdan Chirieac, cum vede lucrurile din perspectiva sa, de analist politic.

”Credeți că cetățeanul de acasă, românul s-a văzut reprezentat de ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament?”, a continuat Nicolae Ciucă, discuția. 

”Da, o treime din electoratul din România s-a văzut reprezentat acolo. Însumarea celor două organizații politice - AUR și partidul doamnei Șosoacă. Da, circa o treime, un sfert din electoratul României, îmi este teamă că s-a văzut reprezentat în Parlamentul României aseară”, a spus Bogdan Chirieac.

Ciucă: ”Cred în cetățeanul român echilibrat, civilizat”

De altfel, Nicolae Ciucă afirmă că nu crede acest lucru: ”Am cunoscut poporul român și am încredere în neamul nostru, așa cum este el - un popor harnic, un popor tolerant, un popor empatic, un popor care știe ce înseamnă Ajunul Sărbătorilor. Și, atunci, când se apropie Ajunul Crăciunului, "de Crăciun, fii mai bun". Și atunci cum putem să discutăm că aseară noi am fost mai buni. Înțeleg cei 34 de ani de politică, în care s-au perpetuat o serie întreagă de greșeli, dar până la urmă, discutăm de o națiune care este civilizată, este o națiune europeană, este absolut greu de acceptat că ceea ce s-a întâmplat aseară în Parlament reprezintă cetățeanul român. Eu nu cred în chestiunea aceasta. Cred în cetățeanul român echilibrat, civilizat”, a mai spus Nicolae Ciucă, subliniind că acesta a fost motivul pentru care parlamentarii liberali au fost liniștiți în ședința din plenul reunit al Parlamentului.

Mai multe în video:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel