De ce zace un computer tomograf de 1 milion de euro în curtea ”Matei Balș”? Tudorache scoate vorbele lui Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, atrage atenția asupra situației de blocaj, după o achiziție menită să ajute, care s-a ridicat la valoarea de 1 milion de euro. 

UPDATE: Reacția CNCAN

”Cât timp nu controlăm criza covid-19, nu există revenire economică. Dar nu toată lumea înțelege acest lucru.

Cu mai bine de două luni în urmă, achiziționam, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, un computer tomograf, în valoare de un milion de euro, dotat cu un modul AI (software) capabil să detecteze infectarea cu noul coronavirus.

În urma unui contract, am pus gratuit la dispoziția Institutului “Matei Balș” acest echipament, pentru a fi folosit în combaterea pandemiei.

Practic, de pe 7 mai, în curtea institutului care tratează cele mai multe cazuri de COVID-19, zace degeaba un computer tomograf în valoare de un milion de euro.

Motivul? Simplu: deși este avizat de Direcția de Sănătate Publică, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare nu a emis autorizația de funcționare a CT-ului pentru că reprezentanții comisiei din subordinea guvernului nu fac nimic.

Nu știu care sunt motivele exacte pentru care nu doresc punerea în funcțiune a acestui tomograf, dar vreau să le reamintesc cuvintele unui om care le este foarte drag: “În fața unei boli ești precaut sau ești prost. Una din două”.

Poate așa se mobilizează.” a scris Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel