De ce vor pisicile să doarmă cu oamenii
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay, de cat823
Foto: Pixabay, de cat823
Află în articol de ce vor pisicile să doarmă cu oamenii.

Comportamentul pisicilor, chiar și pentru specialiști, rămâne adesea misterios. Și totuși, acțiunile lor au propria lor logică. În special, experții au spus de ce pisicile au o dorință atât de acută de a dormi lângă o persoană.

Control total

Pisica este mereu vigilentă. Chiar și atunci când se odihnește, ea este gata să răspundă instantaneu la orice schimbare. Prin urmare, ea se întinde lângă o persoană sau chiar pe ea, pentru a ști când se trezește și a-l saluta mai întâi. Și dacă, în același timp, își lovește stăpânul cu capul de mai multe ori, atunci asta înseamnă că l-a marcat și nu are ce să facă alte animale de companie lângă el!

Loc cald

Pisicile iubesc căldura. Dacă ziua locul preferat al pisicii este bucătăria, un loc cald lângă calorifer sau un pervaz încălzit de soare, atunci noaptea este patul stăpânului, de unde poți obține căldură maximă, scrie go64.

Amintiri din copilărie

Pisicuțele dorm cu mama pisica. Chiar și după ce a crescut, acest obicei persistă la unele pisici. Pentru ei, o persoană este cea care acordă îngrijire maternă, iar patul său este un loc ideal pentru a dormi. Unui astfel de animal de companie îi este foarte dificil să renunțe la somnul din patul proprietarului.

Garanție de securitate

Pisica, considerând că bărbatul este un prădător mai mare și mai puternic, se culcă pe patul său, știind că acesta cu siguranță o va proteja de pericol. Aici se simte în siguranță și relaxată.

Sete de atenție

Când unei pisici îi lipsește atenția și afecțiunea stăpânului, cel mai adesea se întinde în fața stăpânului și începe să toarcă, amintindu-și de ea însăși. În plus, aceasta este o modalitate suplimentară de a obține toate plăcerile de mai sus.

Are încredere în tine

Întinsă pe pieptul, spatele sau picioarele unei persoane, pisica arată încredere. Este deosebit de valoros atunci când felina începe să-l maseze pe proprietar cu labele din față, apoi se întinde lângă el. Astfel și stăpânul are parte de un somn profund și odihnitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel