De ce unii bărbați în toată firea, de lângă București, nu mai muncesc. Fenomen explicat foarte simplu, cu prețul câtorva sute de mii de euro / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Jurnalistul Val Vâlcu a sesizat un comportament social în proximitatea Bucureștiului.

Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au discutat despre un comportament social sesizat de jurnalistul DC News în proximitatea Bucureștiului:

„M-am rătăcit prin Ilfov, m-am dus prin Domeniul Știrbey, nu știu pe unde am luat-o, am trecut printr-o comună din asta din Ilfov. În loc să o iau pe drumul principal, m-a întors Waze-ul, ia-o la dreapta, te întorci la stânga, mă rog. Nu m-aș mira să dea unul într-un zid sau într-un lac tot mergând după roboții ăștia.

Era ora 10:30 și la poartă, cum ieșea lumea la poartă seara, erau bărbați în toată puterea, cu niște burți uriașe, care stăteau și vorbeau. Nicio doamnă, nicio femeie, probabil erau la muncă, și îl întreb pe unu’: Mă’, ce se întâmplă? E, totuși, sezon agricol! Zice: Domn’le, foarte simplu ce au făcut ăștia. Și-a vândut fiecare câte 1-2 hectare la imobiliariști, au luat 200-300 de mii de euro și acum stau, stau la poartă, nu mai fac nimic“, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

„Lumea tradițională, țăranul autentic, avea de lucru de dimineață până seara. Chiar și duminica animalele mănâncă, deci nu poți să zici că e sărbătoare. Sigur, stăteau mai mult de sărbătorile religioase, dar în lumea de astăzi ce ai văzut tu se întâmplă foarte des. Închipuie-ți că în lumea tradițională, chiar și acum în anumite zone, domn’le, cârciuma e închisă în timpul zilei, că n-ar avea clienți, nu că ăla n-ar vrea să scoată bani. Acum le găsești deschise, deci nu e o problemă. Dacă vrea omul să bea o bere la 11 dimineața, bea o bere la 11 dimineața. Deci, din punctul ăsta de vedere e o evoluție negativă“, a spus Alfred Bulai.

„Dar nu e sănătos pentru ei, Alfred. Oamenii ăia probabil că mănâncă la fel ca atunci când dădeau la coasă, dar acum stau. Se revărsau... . Bun, nu mai zic, mai erau ăia care își ridică tricoul peste buric și îl rulează ca să aibă aerisire la ombelico del mondo. Bunicul, atunci când a ieșit la pensie, a fost destul de nemulțumit. Nu știu, își pierduse rostul, era un șoc. Se trezea dimineața, întreba unde e gentuța de mâncare să plece la serviciu“, a conchis, în cadrul emisiunii „Nod în papură“, jurnalistul Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Fază tare trăită de Val Vâlcu la o pensiune din zona Bran - Moeciu. Un polițist, în rolul principal, dar personaj mut

De ce vedem atâtea mașini în trafic în orașele din România, dacă s-a scumpit benzina

Ați văzut aglomerația din marile orașe - București, Cluj, Timișoara - care te face să te întrebi „cum de mai are lumea bani, dacă tot auzim criză, criză, criză?”

Răspunsul îl dă sociologul Alfred Bulai la emisiunea „Nod în papură”. El a vorbit despre faptul că vedem multe mașini în trafic în marile orașe, dar asta nu înseamnă că în toată țara este la fel. România este o țară care s-a polarizat.

„Am văzut că spun unii oameni: este plin de mașini, sunt bani, domnule... În București, Cluj, Timișoara, Constanța da, dar cea mai parte a țării nu este așa. România este o țară care s-a polarizat. Sigur că există oameni bogați care merg în continuare în vacanțe, inclusiv prin străinătate, pentru că au aceleași resurse. Nu au fost afectați atât de mult”, a spus sociologul Alfred Bulai la emisiunea „Nod în papură” de pe DC News și DC News TV.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus că, de exemplu, bogații din alte țări, când vine criza, mai strâng șurubul și nu mai merg la Saint-Tropez (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel