De ce unele gospodine spală hainele cu șampon? Nu te vei putea descurca fără acest truc
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
De ce unele gospodine spală hainele cu șampon. Sursa foto: freepik.com
De ce unele gospodine spală hainele cu șampon. Sursa foto: freepik.com
În ultima perioadă, tot mai multe gospodine folosesc șampon pentru spălarea rufelor. 

Șamponul, așa cum îl știm, este de obicei folosit pentru spălarea părului. Dar în acest articol, vei afla de ce unele gospodine îl folosesc pentru a-și spăla hainele. Îți dezvăluim metoda potrivită și măsurile de precauție care trebuie luate pentru a obține cele mai bune rezultate.  

Când rămâi fără detergent praf sau lichid, șamponul este o alternativă sigură pentru a-ți spăla hainele și pentru a le oferi un miros bun. Dar, spre deosebire de  balsam, care poate fi folosit în siguranță ca balsam de rufe, șamponul nu trebuie folosit într-o mașină de spălat, deoarece nu funcționează la fel ca un produs destinat curățării hainelor. Prin urmare, le poate deteriora sau chiar mașina în sine.

Aprinde un chibrit și aruncă-l în toaletă: odată ce vei încerca trucul, îl vei face mereu

Dacă șamponul este gros și îl pui prea mult în mașină, se va forma multă spumă, care ar putea  deteriora mașina. În cantități mari, spuma se poate infiltra în compartimentul electronic al mașinii de spălat și poate perturba funcționarea a acesteia.

Într-adevăr în șampon se adaugă ingrediente speciale pentru a produce o spuma densă și rezistentă, necesară pentru degresarea părului. Dar pentru mașina de spălat această spumă prezintă un risc, care trebuie evitat.

Dacă vrei să-ți speli hainele cu șampon, această operațiune trebuie făcută manual. Șamponul va funcționa la fel de bine ca și praful de spălat sau detergentul.

Adaugă acest produs în ghivecele cu mușcate și plantele vor înflori magnific

 

Cum să-ți speli hainele cu șampon?

 

Dacă călătorești și ai puține haine de rezervă, nu e nevoie să alergi la spălătorie. Urmând aceste sfaturi, vei putea să-ți speli rapid hainele cu șampon.

Umple un lighean cu apă călduță sau rece în funcție de țesătură. Pentru hainele din mătase și dantelă, folosește apa rece. Poți folosi apă călduță pentru bumbac, in și țesăturile sintetice.

Asigură-te că ai separat hainele în funcție de culoare. Apoi adaugă o linguriță de șampon în lighean și amestecă până când apa devine spumoasă. Alege un șampon blând care să nu conțină nuanțe sau coloranți. De asemenea, evită șampoanele și balsamurile doi în unu. Acesta din urmă nu este recomandat pentru rufe, deoarece conține uleiuri care aderă la fibrele țesăturilor.

Pune pliculețe de ceai pe pervaz: trucul bunicilor care te scapă de o problemă majoră

Scufundă hainele în apa cu șampon și lăsați-le la înmuiat 5 minute sau mai mult, dacă sunt foarte murdare. Apoi fiecare articol de îmbrăcăminte murdar se freacă ușor cu mâinile pentru a evita deteriorarea țesăturilor.

Scote hainele din lighean și clătește-le în apă călduță. În cele din urmă, stoarce hainele pentru a elimina apa din țesături și pune-le pe un uscător de rufe în aer liber.

Evită să le răsucești prea tare pentru a nu întinde fibrele țesăturii. De asemenea, ar trebui să verifici instrucțiunile de îngrijire de pe etichete pentru a afla cum să le usuci. 

Hainele se vor usca în 10 minute într-o zonă specială a casei. Nimeni nu s-a gândit la asta

Acum știți de ce gospodinele folosesc această practică. Dacă mașina ta de spălat nu mai funcționează sau ai rămas fără detergent, folosește-ți șamponul. Hainele tale vor fi curate și vor mirosi grozav.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel