De ce trebuie să mănânci ciocolată înainte de somn. Efectul nebănuit
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
ciocolată
ciocolată
Evitarea anumitor alimente, precum ciocolata nu este întotdeauna cea mai bună idee de a scăpa de insomnii, potrivit Mirror.

Nutriționistul și antrenorul personal, Keris Marsden, a vorbit despre modul în care un singur aliment, deoarece mulți oameni încearcă să evite anumite mâncăruri atunci când țin o dietă, poate avea, de fapt, unele avantaje majore. Este vorba despre ciocolată. Potrivit acesteia, consumul de ciocolată te-ar putea ajuta cu adevărat să ai un somn mai bun. Aceasta a explicat cum hormonul denumit serotonină este esențial pentru producerea melatoninei în organism. Melatonina, în caz că nu știați, este hormonul care ne reglează ciclul somnului.

Ea a continuat să spună cum consumul anumitor alimente poate crește nivelul de serotonină și, astfel, crește producția de melatonină în organism - iar un astfel de aliment este ciocolata. Aceasta a punctat faptul că ciocolata: "Crește serotonina - serotonina te ajută să adormi noaptea."

Și somnul bun nu este singurul beneficiu al consumului de ciocolată. În studiu, echipa a analizat datele de la 13.626 de adulți, inclusiv consumul de ciocolată, simptomele depresive și o serie de alți factori, inclusiv înălțimea, activitatea fizică și orice alte probleme cronice de sănătate. 
Analiza datelor a relevat faptul că participanții care au raportat consumul de ciocolată neagră în două perioade de 24 de ore au avut șanse de 70% mai mici de a raporta simptome depresive decât cei care nu au consumat deloc ciocolată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel