Data publicării:
De ce trebuie să înfășori pâinea într-un tifon umed. Trucul genial pe care nu-l știai
Gospodinele folosesc tot felul de trucuri magice în bucătărie care fie le ușurează munca, fie îi surprind pe cei dragi. Așa cum este şi trucul nostru de astăzi cu pâinea. De ce trebuie să o înfăşori într-un tifon sau şervet umed?
Fasolea verde şi mazărea îşi vor păstra culoarea la fiert, dacă vom pune în vas puţin bicarbonat.
Înainte de a-l pune la fiert, puneţi orezul la înmuiat, în apă rece. Va fierbe mai repede.
Nu folosiţi lapte rece când pregătiţi piureul de cartofi, căci acesta îl înnegreşte, ci folosiţi lapte fierbinte, spune maestrul gastronom Nicolae Curelea, pentru adevarul.ro.
Atunci când se prepară compot, fructele nu se vor pune de la început la fiert, adică odată cu apa rece, ci numai atunci când apa dă în clocot.
De ce trebuie să înfășori pâinea într-un tifon umed
Pâinea se reîmprospătează dacă o înfăşurăm într-un tifon sau şervet umed şi o ţinem 10-15 minute la cuptor.
Cartofii îşi vor păstra culoarea albă la piure, dacă în apa în care au fiert am pus puţin oţet.
Vezi și: De ce trebuie să ții ceapa la frigider, 30 de minute. Cel mai tare truc!
De ce să presari sare în uleiul încins. Secretul gospodinelor adevărate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News