De ce trebuie să avem trei mese și două gustări. Explicațiile specialistului în nutriție pentru slăbit
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Valentin Vasile, specialist în nutriție, a vorbit despre necesitatea gustărilor între mese. 

”Planul alimentar are o abordare echilibrată, cu tot spectrul de nutrienți. Sunt trei mese principale și două gustări, pentru că fructele nu pot fi combinate cu alimentele cu surse de proteină, de grăsime sau cu surse de carbohidrați complecși, le putem asocia totuși cu salate sau cu frunze. Necesită un cadru enzimatic diferit de digestie și îi pot dăuna. Este foarte important să avem trei mese principale și două gustări în funcție și de programul nostru zilnic. O persoană care se trezește la ora 6 dimineața și ia micul dejun la 6 și jumătate, până la orele prânzului trec foarte multe ore și organismul începe deja după trei ore să simtă nevoia de energie și o gustare de fructe este binevenită, este momentul când putem mânca fructe, în prima gustare a zilei, între micul dejun și prânz. Rolul acestei gustări este și să ne mai potolească senzația de foame până la prânz, pentru că, dacă lăsăm să treacă cinci-șase ore între mese, organismul transmite semnale de slăbiciune, pofte, pentru că nu mai are energie și este destul de greu de controlat prânzul, și dimensiunea porției, dar și ceea ce mănânci, fiind condus de influența acestor senzații de pofte de dulce foarte puternice sau de pofte de pizza, pe o stare de senzație de foame. Decizia pe care o luăm atunci când hotărâm ce mâncăm la prânz poate să fie foarte mult influențată de starea de slăbiciune a organismului, pentru că au trecut multe ore de la micul dejun.” a explicat Valentin Vasile, specialist în nutriție pentru pierderea în greutate, în cadrul interviului DCNews

Vezi mai mult în video de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel