Data publicării:

De ce toți funcționarii publici trebuie să știe engleză. Bulai: Limba română nu e obligatorie, doar ai luat Bacalaureatul cu 6...

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Sociologul Alfred Bulai a spus că în administrație trebuie să lucreze „cei mai școliți oameni”, vorbind totodată despre o „ciudățenie” ce ține de modelul cultural.

„Dau un exemplu din lumea academică. Masteratele sau licențele de limbi străine sunt finanțate de trei ori mai mult. De ce? Care e logica? Pentru anumite domenii înțeleg, relații internațională, mă rog... Să zicem că vrei să lucrezi în spațiul diplomației, ok. Dar de ce vrei să faci medicină în limba engleză? De ce faci geografie în limba engleză?”, a spus Alfred Bulai la DC News și DC News TV, în emisiunea „Nod în papură”.

„Sunt pregătiți pentru o piață străină. Bun, nu ai decât să faci, dar de ce îți dă de trei ori mai mulți bani?!”, a subliniat sociologul.

„De trei ori mai mulți bani dă Guvernul sau studentul?”, a intervenit Val Vâlcu.

„Nu. Adică finanțarea e mai mare că ai program în limba străină, fără să fie legat de faptul că o fac pentru străini”, a explicat Alfred Bulai.

„Spune-mi de ce toți funcționarii publici trebuie să știe engleză? De ce în administrație o probă de concurs este limba străină?”, a continuat Alfred Bulai. „Limba română nu e obligatorie, doar ai luat Bacalaureatul cu 6, cu 7. Nu contează, nu? E o ciudățenie care ține de modelul cultural. Știți care e problema? Că în administrație ai nevoie de cei mai școliți oameni”, a punctat Alfred Bulai.

Bulai și Vâlcu, despre TVR Cultural și Cupa Mondială, la „Nod în papură”. Sez. 2 Ep. 13

Youtube video image

 

Citește și...

De râsu' plânsu' cu TVR Cultural. Marea provocare cu relansarea postului de televiziune

 

În România există trei posturi înființate de Ziua Națională a României - România TV, PRO TV și TVR Cultural.

În acest context, sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre TVR Cultural, postul care s-a relansat pe 1 Decembrie 2022. Postul cultural al Televiziunii Române și-a reluat emisia pe 1 Decembrie 2022, de Ziua Națională a României, după o absență de 10 ani. Acum rămâne o mare provocare... audiența.

„Misiunea ta publică nu are sens dacă nu ai audiență. Degeaba ai programe educative dacă nu se uită nimeni”, a spus Alfred Bulai.

„Mergeți și angajați-l pe Dan Diaconescu și vă învață cum, dintr-o garsonieră, scoți o audiență de bătea Televiziunea Română de o rupea. Vorba lui Florin Călinescu... era cea mai scumpă garsonieră din București”, a spus Alfred Bulai la DC News și DC News TV, în emisiunea „Nod în papură”.

„Între TVR 1 și TVR 2 nici nu știm care este diferența, mai ales când dau reluări de pe un post pe altul. TVR Info se vrea a fi o copie a televiziunilor de știri în condițiile în care noi avem prea multe televiziuni de știri și în contextul în care avem Internet care este plin de emisiuni, cum este și emisiunea noastră. Neavând niște nume mari, evident că TVR Info n-are ce brânză mare să facă”, a mai spus sociologul.

„TVR are doar o emisiune științifică: Teleenciclopedia. Rezistă de atâta timp, fiind cea mai veche. În anii '90, cea mai mare audiență o avea Teleenciclopedia. Și a rămas până a apărut multitudinea de informații de pe Internet”, a mai zis sociologul.

Alfred Bulai este de părere și că numele TVR 2 ar trebui schimbat: „De ce să fie 2, adică de ce să fie al doilea? Poți să-i dai alt nume”. 

Sociologul a mai zis că pe TVR 2 ar putea fi date piese de teatru.

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut o observație-amuzantă/amară despre TVR Cultural: „Atunci când s-a închis TVR Cultural au plâns mai mulți comparativ cu câți se uitau la acest post de televiziune. Ei nu se uitau, dar se plângeau că l-au închis”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel