Zeci de persoane evacuate, după ce mansarda unui bloc din Timişoara a luat foc
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de moein moradi, de la Pexels
Fotografie creată de moein moradi, de la Pexels
Un incendiu a izbucnit în Timişoara, la mansarda unui bloc dintr-un complex studenţesc. Zeci de persoane au fost evacuate. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că focul se manifesta pe o suprafaţă de 1.300 mp şi au fost alertate Detaşamentele 1 şi 2, care s-au deplasat cu toate forţele la locul intervenţiei, ulterior fiind alertate echipajele de la toate subunităţile ISU Timiş.

"Primele echipaje ajunse la faţa locului au constituit echipe de căutare-salvare care au evacuat aproximativ 60 de persoane. Începând cu ora 7,00 a fost activată grupa operativă. În urma informaţiilor primite de la echipajele din teren, au fost alertate echipaje de la toate subunităţile ISU", a precizat Elena Megherea.

La intervenţie au participat două autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 11 autospeciale de stingere, două autoscări, cinci echipaje SMURD, două echipaje SAJ, patru ofiţeri şi 56 de subofiţeri.

În jurul orei 8,00, incendiul a fost lichidat şi se lucrează pentru identificarea focarelor ascunse şi înlăturarea efectelor negative, scrie Agerpres.

Explozie într-un bloc din Carei. Mărturiile locatarilor: Am crezut că ne-au bombardat rușii

Locatarii blocului din Carei care a explodat la finalul lunii februarie au mărturisit că s-au speriat groaznic și că nu au înțeles ce s-a întâmplat. Într-un moment în care toată omenirea este îngrijorată de posibilitatea extinderii războiului din Ucraina, oamenii au crezut inițiat că blocul a fost bombardat de ruși.

”Am auzit un zgomot foarte puternic, m-am speriat tare, am crezut că a picat un proiectil.” a mărturisit un bărbat la Pro Tv.

”Totul este distrus, Doamne ferește!”, a spus o femeie.

 ”Am crezut că ne-au bombardat rușii.” a mărturisit un bărbat.

Deflagrația a avut loc la ultimul etaj al blocului, dimineață, puțin după ora 8, când mulți dintre locatari încă dormeau. Peste 20 de apartamente au fost distruse. Explozia a fost urmată de un incendiu violent, iar autoritățile au activat planul roșu de intervenție. 10 locatari au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 3 se află în stare gravă la spital.

Și vecinii de peste stradă au fost afectați. Aproape toate geamurile caselor lor au fost distruse de suflul exploziei, iar un hotel, care se află pe colțul blocului, a fost serios avariat din cauza bubuiturii. Totodată, mai multe mașini au fost avariate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel