Data actualizării:
Data publicării:

De ce sunt toaletele ALBE. Motivul logic la care nu s-a gândit NIMENI. Nu are legătură cu igienizarea lui

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepick
Foto: Freepick

Tu știi de ce sunt toaletele albe?

Am observat cu toții că absolut toate toaletele sunt albe, chiar dacă de multe ori ne-ar plăcea să putem personaliza culoarea pentru a se potrivit cu restul băii. 

Chiar dacă o toaletă închisă la culoare ar masca orice urmă de murdărie, motivul pentru care e albă e mai logic decât am fi crezut. 

Motivele pentru care toaletele sunt albe

Ei bine, majoritatea toaletelor sunt realizate din porțelan, un material bun pentru că este dur și rezistent în timp. 

După arderea porțelanului, suprafața devine sticloasă, impermeabilă și rezistentă la pete, iar în acest fel toaletele sunt mai ușor de curățat, în ciuda faptului că sunt albe.

Obținerea unei alte culori a vasului de toaletă se poate face prin punerea unui pigment înainte ca materialul, porțelanul să fie urcat în cuptor, doar că este o procedură costisitoare. 

Astfel, unul dintre motivele pentru care sunt albe și simple este acela că este mai ieftin și elimină câțiva pași în timpul fabricării. 

În plus, conform teoriei culorilor, nuanțele ne afectează emoțiile în moduri diferite, iar albul este asociat cu puritatea și curățenia. De aceea băile și secțiile de spital sunt de obicei vopsite în alb, pentru că dă impresia unui spațiu steril. Deci albul este cea mai populară culoare pentru toalete, potrivit tu-stiai.com

În același timp, culorile întunecate, cum ar fi negru și maro, sunt adesea asociate cu ceva negativ.

Un WC de culoare neagră ar distruge atmosfera spațiului

Conform unui studiu, toalete frumoase și ornamentate au apărut la începutul secolului al XX-lea, dar, uitându-ne la gama de accesorii pe care magazinele moderne le au la vânzare, putem vedea că nu a prins, precum cele clasice albe.

Toaletele albe sunt neutre și suficient de ușoare pentru a se potrivi cu orice baie indiferent de dimensiuni, iar aspectul lor clasic se va potrivi cu orice design.

Pe de altă parte, o culoare neagră ar distruge atmosfera spațiului și este rău pentru toaletele mici.

Cum desfunzi o toaletă. Metode ieftine și simple: Trucuri eficiente

 

Poţi încerca să foloseşti bicarbonat de sodiu şi oţet. Această metodă merge doar în cazul în care vasul de toaletă nu este plin cu apă şi vei avea nevoie de 200 grame de bicarbonat de sodiu şi 250 ml de oţet. Pune bicarbonatul în vasul de toaletă, apoi adaugă oţetul şi lasă substanţele să acţioneze. După o oră, încearcă să tragi apa şi vezi dacă totul s-a rezolvat.

Mai poţi încerca următoarea metoda. E nevoie să adaugi un pic de detergent de vase şi apă clocotită. După aceea, foloseşte o pompă de desfundat, pentru a te asigura că forţezi un pic blocajul care s-a format în toaleta ta, scrie cumsa.ro.

De asemenea, mai poţi folosi şi un şarpe pentru curăţat ţevile, iar această metodă este eficientă mai ales în cazul în care vasul este umplut cu apă. Pentru a face acest lucru, îţi recomandăm să îl învârți în sensul acelor de ceasornic, iar în acest fel te asiguri că acesta va ajunge în locul unde toaleta s-a înfundat. După ce s-a întâmplat acest lucru, îţi recomandăm să foloseşti o pompă de desfundat, pentru a te asigura că forţezi acel blocaj. La final, trage apa de câteva ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel