De ce sunt românii înnebuniți după micii de la Dedulești / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Sociologul Alfred Bulai a explicat de ce sunt românii înnebuniți după micii de la Dedulești.

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre tabieturile românilor în zilele de sărbătoare și a explicat de ce aceștia sunt înnebuniți după micii de la Dedulești.

„Mi-a povestit cineva o chestie pe care o fac spaniolii. Nu știu dacă se întâmplă peste tot, dar e specifică Spaniei. Fac curățenie în restaurant, lună, iar după aceea aruncă gunoiul pe jos.

Explicația e foarte simplă: Nimeni nu intră într-un restaurant dacă e curat. Nu se așează nimeni la masă. Asta înseamnă că nimeni nu mănâncă acolo. Am fost cu cineva și mi-a zis: Nu mâncăm aici! M-am gândit că e nasol, dar zice: N-ai văzut cum arată? / Ce are, mă? La care îmi zice: E prea curat!

Chiar nu intra lumea. E o chestiune și de cunoaștere comună. La fel și cazul micilor de la Dedulești. Păi de ce se duce lumea acolo? Pentru că au indicator pe șoferul de camion, care dacă i s-a făcut rău o dată, neamul lor nu mai trece pe acolo. Ăia respectă rețeta tocmai pentru a avea clienți. E o cunoaștere comună care se sedimentează și în momentul în care îți creezi un anumit gen de cunoaștere față de un fenomen, o folosești. Sigur, te poți păcăli, dar în fond ăsta e motivul pentru care simți să iei din același loc, pentru că nu vrei să riști.

Alt exemplu, la târguri, dacă vezi pe cineva că e în fiecare duminică acolo, ai încredere mai mare. Dacă te duci într-o piață și-l vezi prima dată, te poți gândi că nu o să-l mai vezi vreodată după ce cumperi ceva de la el.

E o chestie de cunoaștere, am pornit de la sărbătoare și am ajuns la mâncare, ca adevărații români. Ăsta este sindromul sărăciei la români - sărbătoarea înseamnă mâncare multă, să fie mâncare pe masă“, a precizat, la DC News, sociologul Alfred Bulai.

„Să ne fie masa, masă, să ne fie casa, casă, ca în Plugușorul“, a spus Val Vâlcu.

„Pentru că, jumătate din an ai mâncat urzici și cartofi“, a adăugat Alfred Bulai.

„Ca să mănânci acum urzici, trebuie să dai mai mulți bani ...“, a mai zis, în glumă, Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel