De ce sunt românii agresivi în trafic. Psiholog: Cine crede că sunt doar frustrări scăpate de sub control se înşală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: ToNic-Pics / Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: ToNic-Pics / Pixabay
Vedem zilnic accidente, bătăi, şicanări în trafic. Dar de ce? De unde pleacă toate astea? Iată, mai jos, opinia unui psiholog cu privire la aceste probleme. 

Am vorbit, astfel, cu un psiholog pentru a afla care sunt punctele de origine ale acestor frustrări. Se pare că acestea sunt diferite, în funcţie de vârstă, dar culminează similar. 

"Spaţiul online generează, în conformitate cu vârsta celui care îl foloseşte, un rezultat de care trebuie să ţinem cont mai ales dacă avem adolescenţi sau tineri adulţi în familie, respectiv furia. 

Spaţiul online, prin utilizarea excesivă şi prin participarea adolescentului şi a tânărului adult la jocuri cu conţinut agresiv generează furie, multă şi foarte multă, care este aruncată în interiorul societăţii noastre inclusiv sub forma bătăilor în trafic. 

Dacă vom avea impresia vreodată că tot ceea ce înseamnă furie în trafic reprezintă doar o frustrare scăpată de sub control, ne înşelăm amarnic. Sunt câteva tipuri de jocuri care generează furie la maximum, pe care trebuie să le menţionăm, cum ar fi GTA (Grand Theft Auto). Astfel de jocuri nu fac altceva decât să incite la comiterea actelor de agresiune. Ceea ce noi vedem în trafic astăzi reprezintă rezultatul exclusiv al utilizării spaţiului online", a precizat psihologul Radu Leca pentru DC NEWS. 

Ce se întâmplă la adulţii peste 45 de ani. Probleme pe care ne-am fi aşteptat să le vedem la... adolescenţi

Am fost curioşi să aflăm dacă aceleaşi motive se aplică şi celor care au peste 45 de ani şi, cel puţin teoretic, nu petrec atât de mult în spaţiul online sau cel al jocurilor. 

"În cazul persoanelor de 45-50 de ani, tot ceea ce înseamnă schimbări hormonale, apropierea de vârsta de 50 de ani, căldura, plus problemele de acasă, problemele care ţin de consumul de alcool şi/sau alte substanţe, conduc la furie reprimată ce poate să apară atunci când există un motiv mic declanşator. 

Subiectul se controlează o perioadă de timp, cu gândul la familie, la imaginea lui, doar că atunci când apare un eveniment căruia nu îi face faţă, acesta devine eveniment declanşator, iar furia care a stat în el în fază latentă ajunge să izbucnească cu o putere inimaginabilă", a concluzionat Radu Leca. 

Un banal conflict în trafic, sfârșit cu o crimă. Șofer din Bacău, omorât în bătaie, după ce a lovit oglinda altei mașini.

Un conflict banal în trafic s-a sfârșit cu o crimă. Totul s-a întâmplat la Bacău. Un bărbat de 53 de ani a fost omorât în bătaie după ce a lovit cu mașina oglinda laterală a unui alt autoturism. Scandalul a fost provocat de tinerii care se aflau în mașina acroșată. După ce bărbatul a lovit oglinda mașinii în care se aflau, aceștia au coborât nervoși și au început să îl înjure pe șofer.

Ulterior l-au lovit, iar bărbatul a căzut la pământ. Indivizii au fugit de la fața locului. Conflictul a avut loc în zona unei școli, iar totul a fost filmat de camerele de supraveghere. Doi tineri au fost duși la audieri, iar poliția continuă acum cercetările. 

Bărbatul ucis în bătaie în Bacău, campion la box. A fost un copil sărac, crescut la casa de copii

Bărbatul din Bacău omorât în bătaie după ce a lovit cu mașina oglinda laterală a unui alt autoturism este Mihăiță Nițulescu, fost campion la box, care la sfârșitul anilor 80 se bătea, de la egal la egal, cu marele campion Francisc Vaștag, scrie Gândul.ro.

Mihăiță Nițulescu se mutase de aproximativ șase luni în casa surorii lui, din cartierul Cornișa, iar miercuri, în jurul orei 19.30, se afla pe străduța de lângă blocul unde locuia. Potrivit unor surse, fostul campion la box a intrat într-un conflict cu șoferul unei dubițe, iar de la o banală discuție s-a ajuns la crimă. Conflictul a avut loc în zona unei școli, iar totul a fost filmat de camerele de supraveghere. Se pare că celălalt șofer s-ar fi enervat pe bărbat, după ce acesta i-ar fi lovit oglinda laterală a mașinii. Din autoturismul acroșat ar fi ieșit doi tineri care l-ar fi luat la bătaie pe Mihăiță Nițulescu. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel