De ce sunt mai puține chipsuri nachos Doritos în pungă începând din 2021. Și la pasta de dinți s-au produs modificări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels
Creșterea inflației și creșterea ulterioară a prețurilor în toate domeniile vieții noastre a afectat și mărcile alimentare, care recurg la procesul de reducere pentru a contracara problemele economice astfel încât consumatorul să nu fie foarte afectat.

Filiala americană a Pepsi, Frito-Lay, responsabilă cu producerea și comercializarea popularului Doritos, este una dintre cele afectate, iar din 2021 conținutul pungilor acestei gustări a fost mai mic ca urmare a pandemiei.

Astfel, dimensiunea mare a trecut de la o greutate de aproximativ 276 de grame la 262, o diferență de aproximativ cinci nachos care este practic insesizabilă consumatorilor, care continuă să plătească același preț pentru o cantitate mai mică, potrivit unui studiu realizat de Quartz colectat de Gizmodo.

Este modul în care firmele încearcă să evite creșterea prețurilor produselor. Frito-Lay nu a fost singurul care în acest timp a optat pentru acest truc și, continuând cu produsele alimentare, cutiile de cereale Shreddies au în interior cu 110 de grame mai puțin.

De asemenea, de această practică s-au folosit și alte companii pentru produse cum ar fi pasta de dinți. Pasta de dinți Crest 3D White Radiant Mint este acum cu opt mililitri mai mică, dar consumatorii plătesc același preț per produs.

VEZI ȘI: Protest în Spania împotriva creşterii preţurilor: Avem cel mai rău guvern posibil. Ne spun că de vină e Putin

Mii de persoane au manifestat în Spania împotriva creşterii preţurilor alimentelor, energiei şi carburanţilor.

Mii de manifestanţi au ieşit sâmbătă pe străzi în Spania pentru a protesta faţă de creşterea preţurilor produselor alimentare, ale energiei şi ale carburanţilor, amplificată de războiul din Ucraina, transmite France Presse.

Demonstraţiile au avut loc în principalele oraşe spaniole la apelul partidului de extremă dreapta Vox, care profită de valul de nemulţumire socială cauzată de creşterea costului vieţii, cu numeroase familii aflate în dificultate pentru plata facturilor. În faţa primăriei din Madrid, câteva mii de persoane s-au adunat, purtând drapele ale Spaniei şi cerând demisia premierului socialist Pedro Sanchez.

Avem cel mai rău guvern posibil. Nu vom părăsi strada atât timp cât acest guvern ilegitim nu va fi expulzat, a declarat liderul Vox, Santiago Abascal, în aclamaţiile mulţimii.

Acest guvern ne ia totul. El a crescut preţul electricităţii şi gazului şi spune că este din cauza lui Putin, dar asta e o minciună, a spus Anabel, o manifestantă în vârstă de 56 de ani care nu şi-a dezvăluit numele de familie.

Anul trecut, preţul energiei a sporit cu 72% în Spania, una dintre cele mai mari creşteri din Uniunea Europeană, iar costurile au crescut şi după invadarea Ucrainei de armata rusă. Explozia preţurilor a determinat cele mai importante federaţii sindicale spaniole, UGT şi CCOO, să facă un apel la grevă naţională pentru data de 23 martie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel