Pisica Poodle, noua rasă de felină domestică, adorabil de pufoasă
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
Selkirk Rex
Selkirk Rex

Oamenii de știință de la Universitatea de Medicină Veterinară, din Viena, au identificat și au recunoscut oficial o nouă rasă de feline domestice, rezultată în urma unei mutații genetice, fiind și prima rasă a cărei nume a fost inspirată de numele unei persoane.

Este vorba despre felina domestică cunoscută sub numele de "pisica Poodle", a cărei origine datează din 1987, potrivit Asociaţiei Internaţionale pentru Pisici, scrie huffingtonpost.com, relatează descopera.ro.

Atunci, s-a observat că unul dintre cei cinci pui născuți de o pisică sălbatică din Montana, este diferit de ceilalţi, deoarece avea o blană ondulată.

Puiul ciudat era o femelă, care, ajunsă la maturitate, a devenit partenera unui mascul de rasă Persană. Puii rezultați din această împerechere au făcut parte dintr-o nouă rasă, pe care stăpâna pisicilor a numit-o Selkirk, după numele bunicului ei, fiind, astfel, prima rasă de feline care a primit un nume inspirat din cel al unei persoane.

Potrivit oamenilor de știință, părul ondulat, caracteristic rasei Selkirk Rex, este rezultatul unei mutaţii genetice spontane, care face ca părul ondulat să fie o trăsătură dominantă a acestei pisici, spre deosebire de rase similare, precum Devon Rex şi Cornish Rex, la care blana ondulată este rezultatul unei gene recesive.

Întrucât Selkirk Rex are un strat mai gros de blană, ea mai este numită şi „pisica cu blana de oaie”.

Deși pisicile din această rasă există de ceva ani, abia acum oamenii de ştiinţă le-au identificat drept distincte din punct de vedere genetic, iar rasa a lor a fost recunoscută oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel