De ce spune Mugur Ciuvică că PSD și PNL n-au niciun motiv să facă un nou USL. Scenariu preelectoral: E blocat acolo, lumea nu votează așa ceva
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, a explicat de ce PNL şi PSD nu sunt obligate să formeze un nou USL în vederea alegerilor din 2024. 

"De spaima USR-ului, PNL şi PSD vor să facă un nou USL. Acum, eu am o impresie foarte bună despre fostul USL, că s-a opus abuzurilor lui Traian Băsescu la vremea respectivă. Dar asta cu USL cum o vedeţi? Vă testez tot timpul până la alegeri, după alegeri nu vă mai stresez", a punctat Bogdan Chirieac la Miercurea Neagră. 

"O văd ca săptămâna trecută. N-ar avea motiv, nu ar avea sens. Atunci a existat un sens, pentru că era Băsescu și trebuiau să lupte împotriva lui Băsescu. Că Băsescu nu era prost, era ticălos, dar nu prost. Și avea abilitățile alea să bage strâmbe, să rupă, să fărâme să pună pe unul împotriva celuilalt. Şi s-au gândit să îl blocheze pe cât posibil pe Băsescu, dar nu au reuşit complet, că securiştii au băgat şpăgi între ei până s-a rupt USL-ul. 

Dar ideea a fost bă, să mergem uniți în așa fel încât ăsta să n-aibă ce să ne facă. Și așa a avut sens. Acum ce motiv ar avea? Dimpotrivă, o să rămână așa separați, normal, o să se mai certe pe chestii minore aşa la televizor, ca să vă ia dvs. ochii. În general, lumii să ia ochi, în sensul în care o să vină Ciolacu și o să spună 'vrem pensii mai mari', o să vină PNL-ul și o să spună 'vrem nu știu ce pentru investitori', o să vină Ciolacu și o să spună 'vrem impozit pe capital', vrăjeli din astea, de doi bani, cu care o să ocupe scena. Dar n-o să fie ceva, vreo ruptură majoră între ei. O să meargă în continuare în ideea logică de a continua şi după 2024 în forma actuală", a replicat Mugur Ciuvică.

"USR e blocat. Poate să nu intre deloc în Parlament la anul. Nu e fake news"

"Dar ce vor face dacă USR va câştiga un procent sensibil, uriaş?", a mai întrebat Bogdan Chirieac. 

"Nu o să câştige. Dacă ar fi existat vreun pericol, lucrurile astea s-ar schimba. Da, v-am spus în momentul ăsta nu există niciun pericol, pentru că USR-ul e, pe bune, vorbesc serios, e blocat acolo. Toate perspectivele sunt între 5 şi 10%, spre 10%. E mega optimist. Dar poate să nu intre deloc în Parlament USR la anul. Nu e fake news. Dacă nu ne dă Putin nucleare, discutăm peste un an jumătate şi vedem. Asta e situaţia cu USR. 

AUR e important, graţie lui Simion, că a reuşit să ocupe primul loc. Dar mai există şi alte partiduleţe, cum ar fi cel făcut de Şoşoacă. Sunt blocaţi. Lumea nu votează aşa ceva, nu au nimic, nu fac nimic, nu construiesc nimic. Au lăsat-o şi ei mai moale, probabil s-or fi stricat autobuzele alea cu care plimba Simion prin ţară două mii de protestatari!

Dar hai să zicem 20% AUR. USR să zicem 10%. Ăştialalţi, cu UDMR, vor avea 70%. Râd, ce naiba! Nu au de ce, nici să se certe rău între ei, dar nici să facă un nou USL. Cred că mai multe voturi ar lua separat fiecare decât împreună", a concluzionat Mugur Ciuvică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel