De ce se strâng oamenii în jurul statuii lui Carol I. Mireille Rădoi destăinuie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Statuia lui Carol I a devenit un epicentru al întâlnirilor culturale. Turiștii străini sau români, localnicii, se strâng  pe Calea Victoriei 88, în jurul statuii ecvestre a Regelui Carol I, pentru a se fotografia sau participa la concerte, într-un fel de PiccadillyCircus bucureștean. După un an de pauză în care Pandemia ne-a ținut în case, acest obicei se reia.

„Locul este un reper urban important, într-o zonă deosebită, cu multe monumente istorice. Faptul că Regele Carol I a găsit de cuviință să plaseze biblioteca vizavi de Palatul Regal cred că spune multe despre viziunea pe care o avea asupra importanței infrastructurii, nu doar cea clasică, de transport și șosele, ci și o infrastructură dedicată tinerimii din întreaga țară.

Faimoasa coadă de la statuie

„La Statuie (n.r. a lui Carol I) s-a dovedit că an de an se formează o coadă.” Directorul BCU Carol I a destăinui o experiență din urmă cu 11 ani, când coada era vizavi, la Muzeul Național de Artă al României, care a stat la baza motivației de a înscrie BCU Carol I în Noaptea Muzeelor. Astfel că în fiecare an a fost gândit un concept care să unească vizual și să răspundă așteptărilor vizitatorilor care vin la Noaptea Muzeelor, la Bibliotecă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel