Urmărește emisiunea live
Caracal. Medicul legist Dan Mărculescu: Este EXCLUSĂ arderea cadavrului în butoi. DETALIU despre care nu s-a mai vorbit până acum
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Caz Caracal
Caz Caracal
Medicul legist Dan Mărculescu a vorbit despre ce ar fi trebuit să fie găsit în butoiul lui Gheorghe Dincă din Caracal și despre motivele pentru care este refuzat experimentul arderii în butoi.

Întrebat dacă situația unui experiment de ardere în butoi ar elucida cazul de la Caracal, medicul legist a răspuns, în direct, la Antena 3:

"Eu nu știu ce ingrediente spune presupusul autor că a pus în acel butoi, în afară de cadavru. În primul rând v-aș întreba, poate retoric: Smoala, care am înțeles că a fost folosită alături de cartonul gudronat, se evaporă? Smoala nu se evaporă, și atunci este pe butoi. Pentru un experiment, așa cum s-a solicitat, cu un animal, se cere aviz de la protecția animalelor. Orice experiment judiciar trebuie dispus. Nu trebuie cerut de către avocați, ci trebuie dispus de către organul de urmărire penală pentru aflarea adevărului. Indiferent ce răspuns se obține, într-un fel sau altul, este un rezultat. Și un rezultat negativ, tot este un rezultat (...) Gudron nu este, smoală nu este, pentru mine treaba este foarte clară și este al treilea element care îmi întărește acest punct de vedere că este exclusă arderea cadavrului în butoi, pe urmăroarele considerente:

- nu poți să bagi cadavrul în butoi: nu poți să bagi un cadavru de 45 de kg într-un butoi. Dacă l-a băgat, cum l-a băgat? Cu capul în jos? Cu picioarele în jos? (n.r. Luiza avea 63 - 64 de kg și 1,60 înălțime) Cum a înghesuit acel cadavru în butoi pentru că trebuie respectate niște legi ale fizicii, care sunt și la Caracal. Legea gravitației. Este și la Caracal! În momentul în care ai pus cadavrul acolo și l-ai înghesuit, centrul de greutate răstoarnă butoiul. În primul rând trebuie plecat de la gradul de ardere al unui cadavru. Și ne întoarcem din nou la temperatura de 1400 de grade, care nu arde în întregime cadavrul. Deci la 1400 de grade, la trei ore, mai rămane craniul, rămâne creierul și rămân oasele coloanei vertebrale", a declarat medicul expert legist Dan Mărculescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel