De ce să uzi plantele la ghiveci cu apă îndulcită. Trucul util
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto colaj: Pixabay
Sursa foto colaj: Pixabay
Știai că zahărul îți poate fi un ajutor de nădejde cînd vine vorba de plantele tale? Iată cum funcționează.

Zahărul stimulează procesul de creştere. Tot ce trebuie să faci este să pui o linguriţă de zahăr într-un pahar cu apă şi să foloseşti soluţia pentru a uda solul plantelor din ghiveci. Acestea vor creşte mult mai repede şi vor înflori mai des (acolo unde este cazul), potrivit casepractice.ro.

Zațul este folosit pentru conţinutul ridicat de azot, fosfor, minerale şi potasiu. Colectează-l și lasă-l la uscat pe un ziar. Poţi să foloseşti zaţul de cafea pentru brazde, plante în ghivece sau jardiniere. Pentru plantele de interior, este indicat ca zaţul de cafea să se folosească o dată la 6 luni, în timp ce plantele de exterior pot fi fertilizate cu zaț chiar şi de 3 sau 4 ori pe an. Tot ce trebuie să faci este să presari uşor zaţul pe pământ în jurul plantei şi să îl încorporezi apoi în sol.

Apa în care ai fiert legumele este un îngrăşământ foarte bun. Las-o să se răcească și apoi udă plantele din ghieece o dată pe săptămână.

Vezi și: Cele mai bune soiuri de prun pentru țuică. Secrete pentru preparare

Cum să îngrijești mușcatele curgătoare. Ce trebuie să faci dacă vrei să stimulezi înflorirea

Îngrășământ pentru orhidee

În cazul orhideelor, cojile de ouă îți pot fi de mare ajutor. Vei avea nevoie de 12 coji de ouă pe care trebuie să le laşi la înmuiat în apă, timp de 12 ore, scrie cumsa.ro. Apoi, pisează-le bine. Pudra obţinută se amestecă bine cu un litru de apă clocotită. Lasă soluţia să se răcească, iar apoi strecoar-o. O dată la 10-14 zile, va trebui să stropeşti frunzele de orhidee cu această soluție.

Şi laptele de vacă este folositor. Amestecă o parte lapte de vacă şi patru părţi apă. Udă plantele cu acest fertilizator o dată la 3-4 săptămâni. De asemenea,  Scorţişoara va ajuta la dezvoltarea rădăcinilor pentru plantele din grădina ta sau cele pe care le plantezi în ghiveci. Atunci când plantezi trandafiri dintr-un buchet, poţi să pui tija în scorţişoară înainte, scrie cumsa.ro.

Vezi și: De ce să pui bețe de chibrit în ghivecele cu flori. Trucul excelent care funcționează

De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Ajută mai mult decât ai fi crezut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel