De ce să te dai cu fixativ pe tălpi
Doamnele ar trebui să ştie despre acest truc!
Sprayul de păr a intrat în vogă după cel de-al Doilea Război Mondial, când industria cosmetică a adoptat utilizarea tehnologiei de pulverizare a aerosolilor dezvoltată de Departamentul Agriculturii pentru a fi folosită la pulverizarea insectelor în timpul războiului. Acest transfer de tehnologie către industria de înfrumusețare a ajutat la realizarea unor coafuri feminine, cum ar fi „coada de albine și bufantul”. Deși utilizarea fixativului a scăzut odată cu popularitatea unor coafuri mai „naturale”, fixativul este folosit și în prezent.
Pe TikTok a devenit viral un truc pentru doamne! Cu toții am cumpărat acei pantofi care ne fac fac piciorul să alunece, mai ales dacă purtăm ciorapi. Secretul? Pulverizează interiorul pantofului cu fixativ pentru a-i da tracțiune și pentru a-ți menține piciorul la locul lui!
@lorenadicu1 #foryou #fyp #5pasidebine ♬ sunet original - Caprarescu Valentin
Trucuri neștiute de utilizare a fixativului pentru păr
Potrivit craftymorning.com, fixativul de păr nu e bun doar pentru păr.
Repară un fermoar
Poate fi o soluție temporară pentru un fermoar care nu se fixează în capăt şi alunecă mereu. Sprayul de păr acționează ca un lipici, ținând împreună dinții fermoarului. Acest proces trebuie repetat de fiecare dată când deschideți fermoarul sau spălați articolul.
Îndepărtează petele de fond de ten
Sprayul de păr funcționează ca agent degresant, așa că, dacă articolul vestimentar a fost deja spălat și uscat, această metodă este pentru dumneavoastră. Pulverizați fixativul direct pe pata de ruj sau alte cosmetice și lăsați-l să acționeze timp de aproximativ 15 minute. Folosiți o cârpă umedă pentru a șterge fixativul și pata, înainte de a spăla haina în mod normal.
Combate insectele
Orice insectă este neputincioasă în fața fixativului! Dacă ați depistat în locuință vreun gândac de bucătărie, vreo muscă sau orice altă vietate, pulverizați-o cu fixativ de păr și aceasta nu vă va mai deranja locuința!
Curăţă articolele din piele
Dacă nu aveți alcool la îndemână, încercați să folosiți un fixativ! Cu cât conținutul de alcool este mai mare, cu atât mai bine. Va dura un pic mai mult, dar ar trebui să vedeți rezultate. Folosiți aceeași tehnică ca și în cazul alcoolului, aplicând cu un tampon de vată, apoi transferând pata pe o cârpă prin tamponare.
Cum alegi fixativul potrivit părului tău
Atunci când alegi un fixativ, trebuie să te uiti la puterea de fixare. În timp ce lucrezi la o coafură îți recomandăm să folosești un fixativ slab, de lucru, cum spun hairstiliștii. În acest fel, dacă vrei să remediezi vreo șuviță care nu îți place cum stă, să poți îndepărta ușor fixativul. Când consideri că ai finalizat coafura, aplici un fixativ care are o putere de fixare medie. În momentul acesta știi că nu urmează să mai aduci nici o modificare coafurii. Dacă vrei o coafură care să reziste plin ploaie și furtună, participi la un concurs sau vrei să creezi un styling mai extravagant, atunci optează pentru un fixativ cu putere mare de fixare. Grosimea firului de păr este, de asemenea, un criteriu în alegerea fixativului. Astfel, dacă ai părul subțire, recomandăm un fixativ cu fixare flexibilă sau mai slab. În cazul în care ai firul gros și puternic, atunci ai nevoie de o susținere mai puternică, adică de un fixativ cu putere mare de fixare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News