Data publicării:

De ce să renunți la paharul de vin de la cină

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Care sunt beneficiile pe care le obțineți dacă renunțați la paharul de vin de la cină.

Multe persoane preocupate de sănătate savurează un pahar de vin la cină, considerând că acesta este cea mai sănătoasă opțiune în privința consumului de alcool.

Mai mult, vinul roșu a fost anunțat ca fiind bun pentru inimă, ca urmare a conținutului ridicat de antioxidanți care se regăsesc în strugurii roșii și negri, componente care sunt la baza dietei mediteraneene, desemnată cea mai sănătoasă  dietă din lume, pentru al șaselea an la rând.

Cu toate acestea, cercetările recente au început să pună la îndoială faptul că un pahar de vin aduce beneficii semnificative pentru sănătate, iar riscurile consumului de alcool, chiar și în cantități mici  sau moderate, s-ar putea să nu merite.

Astfel, potrivit unui raport al OMS, realizat la începutul acestui an, nicio cantitate de alcool nu este singură pentru sănătate.

Care sunt beneficiile obținute dacă renuntați la paharul de vin

Dacă vă decideți să renunțați la paharul de vin de la cină sau a oricăruit tip de alcool, iată care sunt beneficiile pe care pe obțineți.

Pierdeți din greutate

Vinul poate fi considerat o ”triplă amenințare” pentru greutatea și talia dumneavoastră. Iată de ce: furnizează între 115 și 125 de calorii la 150 ml, vă crește pofta de mâncare și vă distruge voința.

S-a demonstrat, de asemenea, că alcoolul perturbă hormonii foamei din organism, grelina și leptina, ceea ce poate ajuta, de asemenea, să explice de ce alcoolul ne face mai înfometați și mai puțin satisfăcuți.

Îți vei reduce riscul pentru mai multe tipuri de cancer

Alcoolul este, de asemenea, un puternic carcinogen din grupa 1, conform cercetărilor și OMS.

Acesta poate provoca cancer deoarece se descompune în organism pentru a forma un compus care poate afecta ADN-ul și crește riscul pentru șapte tipuri de cancer, inclusiv cel de cavitate bucală, ficat, laringe, colorectal și de sân.

Ficatul tău îți va mulțumi

Ficatul este organul care face cea mai mare parte din munca grea de metabolizare a alcoolului.

Amploarea impactului alcoolului asupra ficatului dumneavoastră variază de la o persoană la alta, dar femeile tind să fie expuse unui risc mai mare.

Îți vei îmbunătăți sănătatea inimii

Vinul roșu este adesea recomandat ca fiind o băutură sănătoasă pentru inimă, care poate reduce riscul de boli de inimă.

Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că persoanele abstinente au, de asemenea, riscuri mai mici de boli de inimă și că multe studii au supraestimat potențialele beneficii pentru sănătatea inimii ale vinului și ale alcoolului în general.

Vei dormi mai bine

Majoritatea persoanelor care au renunțat la vin sau la orice fel de alcool vor explica cât de bine dorm după ce au renunțat la alcool.

Există o mulțime de cercetări care să susțină acest lucru. Vinul și alte tipuri de alcool acționează ca un sedativ pentru a vă adormi rapid, dar apoi duce la un somn perturbat și de proastă calitate mai târziu în timpul nopții, scrie Eat This.

Veți economisi bani

Renunțarea la vin este o modalitate excelentă de a lupta împotriva inflației și de a vă îmbunătăți rezultatele financiare.

Renunțarea la vin (și la alcool) vă poate ajuta să economisiți o sumă consistentă de bani, mai ales că în ultima vreme prețul alcoolului a sărit destul de mult.

Citește și: De ce să bei un pahar cu apă seara, înainte să adormi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel