De ce să pui o felie de pâine în borcanul cu zahăr
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce să pui o felie de pâine în borcanul cu zahăr / Foto: Doinița Manic
De ce să pui o felie de pâine în borcanul cu zahăr / Foto: Doinița Manic
Află în articol ce se întâmplă dacă pui o felie de pâine în borcanul cu zahăr.

Dacă deschizi deschizi des cutia în care păstrezi zahărul, iar uneori uiți să mai pui capacul la loc, riști ca umezeala din aer să-l strice. Un truc simplu, însă, poate preveni acest lucru. Pune o felie de pâine în punga sau în cutia cu zahăr. Aceasta va absorbi umezeala și va preveni apariția mucegaiului, scrie Realitatea.net

Un alt truc pe care sigur nu îl știai este pentru pasta de tomate. Dacă lăsăm borcanul mai mult timp în frigider pasta de tomate face mucegai și nu mai poate fi folosită pentru că are un gust specific. Pentru ca să previi apariția mucegaiului, toarnă deasupra un pic de ulei, apoi închide capacul și pune borcanul în frigider. Atunci când îl scoți pentru a găsit, evită să iei prea mult din uleiul pus, iar dacă a rămas prea puțin, mai toarnă un pic deasupra.

Întrebuinţări ale zahărului mai puţin cunoscute. Cum îl poţi folosi în curăţenia casei


Zahărul are mai multe întrebuinţări decât te-ai fi aşteptat. Acesta poate fi folosit pentru a curăța filtrul şi pentru a îndepărta mirosul de cafea. Zahărul absoarbe mirosurile neplăcute şi absoarbe umezeala, împiedicând astfel, formarea mucegaiului. Filtrele de cafea pot fi curăţate cu ajutorul acestui aliment banal. Spală în mod normal filtrul de cafea, şterge-l cu o cârpă şi adaugă în filtru o jumătate de cană de zahăr. Lasă-l timp de jumătate de oră să absoarbă umezeala şi mirosurile neplăcute, apoi aruncă-l. Fă acest truc o dată pe săptămână şi vei observa că vei obține o cafea cu un gust mult mai bun, scrie Publika.md. În plus, poți păstra biscuiții proaspeți pentru mai mult timp dacă în borcanul în care stau aceștia adaogi și câteva cuburi de zahăr. El va preveni umezirea biscuiților.

zahărul poate îndepărta și petele de iarbă. În cazul în care ți-ai murdărit hainele, tot ce trebuie să faci este să amesteci o cană de zahăr cu puţină apă, până obţii o pastă groasă. Freacă apoi încălţămintea sau hainele pătate cu această pastă. Trebuie să o lași să acţioneze timp de o oră. Spală apoi hainele sau încălţămintea la mașina de spălat.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel