Data actualizării:
Data publicării:

De ce să pui mălai în grișul pentru găluște. Secretul din marile bucătării

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Facebook și Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Facebook și Pixabay

Tu știi de ce ar trebui să pui mălai în grișul pentru găluște? Probabil, acesta este secretul folosit și în bucătăriile restaurantelor.

Alegeri prezidentiale 2024

Vrei şniţele cât mai crocante? Pune în făina prin care le tăvăleşti o linguriţă de praf de copt. Prăjeşte-le în ulei bine încins ca să fie mai puţin grase. Aşa vor absorbi o cantitate minimă de ulei.

Dacă gătiți orez și nu vreți să iasă moale, adăugaţi un vârf de linguriţă de sare în apa în care îl puneți la fiert (la 180 de grame de orez).

De asemenea, presară puțină făină în tigaie înainte de a prăji ouăle sau alte alimente care se lipesc și nu vei mai avea această problemă.

Ardeii copţi nu se curăţă sub apă pentru că îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Se pun într-un vas acoperit împreună cu o mână de sare, până ce se răcesc. Când se curăţă, se umezesc doar degetele cu apă.

Cartofii îşi vor păstra culoarea albă la piure, dacă în apa în care au fiert am pus puţin oţet.

Pâinea se reîmprospătează dacă o înfăşurăm într-un tifon sau şervet umed şi o ţinem 10-15 minute la cuptor.

Când fierbeţi paste făinoase puneţi în apă o bucăţică de unt; astfel nu se va mai forma spumă.

Vezi și: De ce să ții mereu un burete în frigider. Te ajută foarte mult!

De ce să pui mălai în grișul pentru găluște

Găluştele de griş vor fi mai aspectuoase şi mai gustoase dacă amestecăm grişul cu 2-3 linguriţe de mălai de bună calitate.

Cât timp se află pe grătar, friptura nu se va înţepa cu furculiţa sau cu cuţitul, căci prin orificii se va scurge sucul. 

Friptura de porc la tigaie sau cea de vită la grătar sunt mai gustoase dacă se freacă cu unt şi cu cimbru. Untul proaspăt şi cimbrul frecat, amestecate cu mujdei de usturoi, dau un gust deosebit puilor la frigare.

Fasolea verde şi mazărea îşi vor păstra culoarea la fiert, dacă vom pune în vas puţin bicarbonat.

Înainte de a-l pune la fiert, puneţi orezul la înmuiat, în apă rece. Va fierbe mai repede.

Puneţi sare în apa în care se fierb ouăle şi ele nu vor mai crăpa la fiert.

Varza crudă se sărează mai întâi şi apoi se frământă pentru a se frăgezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel