De ce să presari bicarbonat peste ouăle puse la fiert. Cel mai tare truc!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Tu știi de ce ar trebui să pui bicarbonat în apa în care fierbi ouăle? Trucul care te salvează.

Dacă vrei să decojești ouăle fierte mai ușor, tot ce trebuie să faci este să adaugi doar o linguriță de bicarbonat de sodiu în oala în care le fierbi, când apa clocotește. Ouăle care sunt mai vechi de 7 zile se fierb mai greu și se decojesc și mai greu, în general.

Un alt truc simplu, care te ajută să aflii dacă ouăle sunt proaspete sau nu este să pui oul în apă. Dacă acesta se scufundă, înseamnă că este proaspăt. Dacă rămâne la suprafață, înseamnă că sunt aproape de termenul de expirare.

Pentru a evita să se spargă, e bine să încălziți ouăle înainte de a la fierbe.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă bagi un săpun la cuptorul cu microunde. Efect spectaculos - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel