De ce să pui bicarbonat în oala cu mazăre, înainte de-a o pune la fiert. Trucul cel mai eficient
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Bicarbonatul de sodiu face adevărate minuni în bucătărie. Și, când vine vorba de gătirea boabelor de mazăre, te ajută mai mult decât te-ai fi gândit. Iată cum funcționează.

Cercetătorii americani au pus la fiert aceeași cantitate de boabe de mazăre, aceeași cantitate de apă în două recipiente, doar că într-unul dintre ele au adăugat un praf de bicarbonat. Timpul de fierbere al boabelor s-a redus la jumătate, scrie libertateapentrufemei.ro.

Ei au folosit 22 g de bicarbonat la 180 ml de apă și 100 grame de mazăre. Timpul de fierbere a fost de numai 8 minute în recipientul cu bicarbonat, față de 17 minute în recipientul fără. De asemenea, vitaminele nu s-au pierdut la fierberea cu bicarbonat, legumele păstrându-și aceleași calități.

Bicarbonatul este eficient și cazul cărnii mai tari. Poate fi frăgezește dacă puneți la fierbere un praf de bicarbonat de sodiu sau puțin oțet în apa în care o fierbeți.

Vezi și: De ce să pui bicarbonat în omletă. Trucul genial pe care-l vei folosi și tu!

De ce să freci copănelele cu bicarbonat, înainte să le bagi la cuptor. Trucul special al gospodinelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel