De ce să pui bețe de chibrit în ghivecele cu flori. Trucul excelent care funcționează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Știai acest truc eficient? Funcționează foarte bine și îți va fi de un real ajutor. Iată ce ai de făcut.

Beţele de chibrit ajută plantele să înflorească şi grăbește înflorirea acestora, conţinând fosfor, potasiu, magneziu şi fier. Dacă le pui în pământul florilor, iar apoi le uzi, toate aceste substanţe o să ajungă la rădăcinile plantelor, scrie cumsa.ro.

Fosforul ajută planta să înflorească. Sulful prezent în măciuliile bețelor de chibrit va acţiona împotriva dăunătorilor. De asemenea, fosforul va face pământul un pic acid, ceea ce va fi benefic pentru majoritatea plantelor. Magneziul va ajuta la procesul de fotosinteză, prin intermediul căreia energia luminoasă este transformată în energie chimică.

Vezi și: Cum și când se pune pătrunjelul. Metoda corectă: reguli importante

Pune 10-15 beţe de chibrit în pământul florilor din ghiveci. Nu pune beţele prea adânc pentru a nu strica rădăcinile plantelor, aşa că doar jumătate din băț va fi de ajuns. În cazul în care nu vrei să pui beţele de chibrit în ghiveci, le poţi pune în apa cu care urmează să uzi plantele. După ce acele măciulii se vor dizolva, vei obţine un fertilizator lichid pentru plante, extrem de folositor.

Pentru plante poţi să foloseşti şi beţe de chibrit arse. Sulful şi magneziul nu dispar, iar aceste elemente oxidează şi plantele le pot absorbi. Beţele arse nu vor mai fi folositoare în lupta cu alţi dăunători.

Vezi și: Plantele care produc oxigen noaptea. Îți vor curăța aerul din casă

Cojile de banană, un fertilizator eficient

Și cojile de banană sunt foarte bune, datorită mineralelor pe care le conţin. Poţi să pui una sau două bucăţi de coji de banană la baza ghiveciului sau al jardinierelor. Ele acţionează ca un fertilizator cu descompunere lentă pe termen lung.

Apa în care ai fiert legumele este un îngrăşământ foarte bun graţie vitaminelor eliberate în apă, în timpul procesului de gătire. Lasă apa să se răcească și apoi udă plantele din ghievece o dată pe săptămână.

O soluţie ce are la bază săpunul poate ţine departe afidele şi va îndepărta stratul protector al acestor dăunători. Ai nevoie de un litru de apă distilată sau un litru de ceai de pelin ori de soc. Încălzeşte o cantitate mică în care dizolvă două linguri de fulgi de săpun. După aceea, pune restul de apă sau de ceai şi amestecă foarte bine. Adaugă și o lingură de ulei vegetal, care ajută la îndepărtarea dăunătorilor. Apoi, pune soluția într-un recipient cu pulverizator. Aplică soluţia direct pe plantă şi pe frunze

Vezi și: Cum folosești apa oxigenată în cazul plantelor ofilite. Ajută foarte mult

De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Ajută mai mult decât ai fi crezut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel