De ce să nu ții telefonul în dormitor noaptea
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Află în articol de ce nu este bine să ții telefonul în dormitor noaptea.

Dacă îți ții telefonul în dormitor noaptea, ar trebui să renunți la acest obicei. Se pare că este unul nesănătos. Păstrarea telefonului mobil în camera în care dormi, creează tulburări de somn, prin inducerea stării de "hipervigilenţă", au constatat oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, scrie Realitatea.net.

Potrivit unui studiu britanic, opt din zece persoane ţin telefonul mobil în apropierea patului, în timpul nopţii, şi aproape jumătate dintre aceștia îl utilizează pe post de ceas deşteptător. În cazul în care vă confruntați cu insomnii, acest lucru ar putea fi din cauza telefonului mobil. Oamenii de știință spun că cei mai mulţi oameni vor avea parte de un somn mai bun dacă în dormitor nu există dispozitive electronice.

Există, de asemenea, ipoteze conform cărora păstrarea telefonului mobil pe noptieră ar putea provoca ameţeli şi dureri de cap, cauzate de radiaţiile câmpului electromagnetic, dar această teorie nu a fost încă dovedită. În plus, ar trebui să ții cont de faptul că somnul ți-ar putea fi afectat de notificările pe care le poți primi, lumina emanată sau apeluri în miez de noapte.

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când bei APĂ noaptea

Mulți dintre noi obișnuiesc să bea apă noaptea. V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul vostru atunci când faceți acest lucru? Consumul de apă noaptea pare că are avantaje, dar și dezavantaje.

Unii cercetători susțin că un pahar de apă rece băut înainte de culcare ajută corpul să-și stabilizeze nivelurile de hormoni și substanțe nutritive, În plus, acest obicei poate ajuta mușchii și articulațiile să se relaxeze, ceea ce înseamnă că a doua zi ne vom simți odihniți și plini de energie. Potrivit unui studiu din anul 2014, privarea de apă poate avea un impact negativ asupra stării noastre de spirit, ceea ce ar putea afecta și ciclul somnului. Consumul de apă caldă este o modalitate naturală de a contribui la detoxificarea organismului și la îmbunătățirea digestiei. Este bună și la slăbit. Dacă bem un pahar cu apă rece înainte de a merge la culcare, aceasta va permite corpului să ardă mai multe calorii. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel