De ce să nu pui sare pe castraveți. Și tu ai făcut greșeala asta, până acum
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Castravetele este un aliment nutritiv și hidratant. Însă cei care îl consumă cu sare fac o mare greșeală.

Castravetele este depurativ şi un excelent diuretic. Peste 90% din conţinutul acestuia reprezintă apă. Bogat în fibre, te ajută să elimini și surplusul de grăsimi. Pulpa şi coaja conțin vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, enzime care îmbunătăţesc digestia, săruri minerale (calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu şi fier).

Iar dacă acest aliment fresh îți aduce numai beneficii, sarea, în schimb, poate face mai mult rău. Mai ales în această combinație. Sarea duce la retenţia de apă şi la creşterea volumului de fluide din corp. Cei care consumă castraveţii cu sare le anulează beneficiile.

Înainte de a fi consumaţi, castraveţii care nu provin dintr-o cultură cunoscută trebuie spălaţi timp de un minut sub jet de apă călduţă, pentru a elimina substanţele chimice. Pot fi consumaţi cu încredere în dietele de slăbire.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă pui zahăr și sare sub limbă, înainte de culcare. Efectul este fantastic!

Dietă. Mihaela Bilic, mâncatul seara: Nimic periculos pentru siluetă. Asta e problema, de fapt!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel