Data publicării:

De ce să nu mergeți într-o vacanță doar pentru împăcare. Avertismentul psihologilor: "Va fi cea mai tristă persoană din lume"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol de ce psihologii nu recomandă să mergeți într-o vacanță doar pentru împăcare.

Psihologul Radu Leca a avertizat într-o recentă emisiune la DC News TV că vacanțele nu ar trebui să fie folosite ca un mijloc de reconciliere în relațiile de cuplu.

„Nu plecați în vacanță ca să vă împăcați! Mergeți în vacanță să descoperiți și altceva despre partenerii voștri, dar acest lucru se poate face și la noi pe teritoriul țării, chiar dacă prețurile sunt ca la Monaco”, a declarat Leca în emisiunea Ultrapsihologie.

Nu este bine când doar unul dintre parteneri vrea să facă un lucru

Ramona A. Dumitru, gazda emisiunii, a ridicat problema compromisului în astfel de situații, întrebând dacă reconcilierea prin vacanțe nu impune un sacrificiu semnificativ pentru unul dintre parteneri.

„Din punct de vedere psihoemoțional se merge pe ideea de compromis absolut. Dacă am fi o voce care ascultă ce se întâmplă în interiorul unuia dintre ei, auzim: Plec în vacanță ca să mă împac, dar eu nu vreau să fac asta. Dacă omul nu simte nevoia să facă asta, va fi cea mai tristă persoană din lume”, a explicat Leca.

Discuția a continuat cu observația că, în majoritatea cazurilor, doar unul dintre parteneri organizează astfel de vacanțe de împăcare, iar decizia rar vine de la amândoi. În plus, Radu Leca a oferit exemple de cupluri care nu se ceartă în mod constant, dar se confruntă cu o ruptură bruscă din motive hormonale sau sociale, rezultând în finalizarea relației, iar psihoterapeutul Horia Ungurean, invitat special al emisiunii, a vorbit despre importanța gesturilor mici.

Citește continuarea pe dcnewstv.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel