De ce să mănânci portocale iarna
Portocalele au mari beneficii pentru sănătate.
Proprietățile nutritive ale portocalelor vă vor ajuta să luptaţi împotriva gripei şi a răcelilor, iarna.
Conţine vitamina B
Portocala conține mai multe vitamine B, ale căror funcții sunt legate de sănătatea cardiovasculară, osoasă etc. Cu toate acestea, există una dintre acele vitamine, vitamina B6 sau piridoxină, care pe lângă intervenția în producția de energie, în procesele de formare a ADN-ului sau menținerea funcționării neuronilor și a celulelor nervoase, este, de asemenea, o piesă cheie în producerea de anticorpi și celule albe din sânge, responsabili pentru apărarea organismului nostru împotriva agenților virali și a bacteriilor.
Vitamina B6 favorizează și absorbția de fier și magneziu în corpul nostru, minerale esențiale pentru a ne menține puternici și pentru a nu exista dezechilibre în sistemul nostru de apărare.
Conține o cantitate mare de vitamina C
Vitamina C este esențială pentru a ne îmbunătăți starea de spirit, pentru a ne simți mai energici și pentru a evita anxietatea și stresul. Dar, mai presus de toate, este ideală pentru îmbunătățirea sistemului nostru imunitar, acționând ca o barieră împotriva bolilor virale sau a bacteriilor. De asemenea, permite și absorbția fierului din alte alimente din corpul nostru.
Conțin flavonoide și alte substanțe antioxidante
Pe lângă vitamine, portocalele conțin și o mulțime de substanțe antioxidante, cum ar fi flavonoidele. Acestea colaborează cu vitaminele prezente în portocală, consolidând sistemul imunitar. Dar în ce fel? Ei bine, acești compuși au abilități analgezice și antiinflamatorii care ar ajuta la ameliorarea unor simptome ale gripei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News